Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Άριθμ. Πρωτ. 1020965/400/Α0012 Δεν επιβάλλεται φόρος υπεραξίας κατά τη λύση Ε.Ε. και έναρξη νέας Ε.Ε. με τους ίδιους εταίρους και τα ίδια ποσοστά συμμετοχής.

Αθήνα, 3 Απριλίου 2007

Αριθ. Πρωτ.: 1020965/400/Α0012

ΘΕΜΑ: Δεν επιβάλλεται φόρος υπεραξίας κατά τη λύση Ε.Ε. και έναρξη νέας Ε.Ε. με τους ίδιους εταίρους και τα ίδια ποσοστά συμμετοχής.

Απαντώντας στο τηλετύπημά σας, αναφορικά με το παραπάνω θέμα, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1. Όπως έχει γίνει δεκτό από τη διοίκηση (σχετ. η 1052699/1082/Α0012/30.5.2003 εγκύκλιος) ο φόρος υπεραξίας υπολογίζεται και σε περίπτωση διακοπής των εργασιών επιχείρησης (ατομικής ή εταιρίας) και έναρξης στον ίδιο χώρο με το ίδιο αντικείμενο εργασιών άλλης επιχείρησης (ατομικής ή εταιρίας) μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών.

Ειδικότερα, στην ίδια εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι δεν τίθεται θέμα εφαρμογής υπεραξίας στην περίπτωση διακοπής ατομικής επιχείρησης και ίδρυσης στη θέση αυτής μονοπρόσωπης Ε.Π. Ε. από το ίδιο πρόσωπο.

Επίσης, σε περίπτωση λύσης εταιρίας και άσκησης στον ίδιο χώρο ατομικής επιχείρησης από μέλος αυτής δεν υπολογίζεται υπεραξία μόνο για το ποσοστό της συμμετοχής του μέλους αυτού στη λυθείσα εταιρία.

2. Από την αίτησή σας και από όσα μας αναφέρατε τηλεφωνικώς προκύπτει ότι ετερόρρυθμη εταιρία κάνει διακοπή και στον ίδιο χώρο, με τους ίδιους εταίρους, τα ίδια ποσοστά συμμετοχής, και το ίδιο αντικείμενο γίνεται έναρξη δραστηριότητας νέας ετερόρρυθμης εταιρίας.

3. Ύστερα από τα παραπάνω και κατ’ ανάλογη εφαρμογή όσων αναφέρονται στην 1052699/1082/Α0012/30.5.03 εγκύκλιο, δεν οφείλεται φόρος υπεραξίας κατά τη λύση ετερόρρυθμης εταιρίας και ίδρυση στη θέση αυτής νέας ετερόρρυθμης εταιρίας με τα ίδια μέλη και ποσοστά συμμετοχής αυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!