Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Άριθμ. Πρωτ. 1052688/1036/Α0012 Δικαιολογητικά που υποβάλλονται για την αναγνώριση της μείωσης φόρου εισοδήματος για τους μισθωτούς - ιδιωτικούς υπαλλήλους που εργάζονται σε παραμεθόρια περιοχή.

Αθήνα, 18 Ιουνίου 2007

Αριθ. Πρωτ.:1052688/1036/Α0012

ΘΕΜΑ: Δικαιολογητικά που υποβάλλονται για την αναγνώριση της μείωσης φόρου εισοδήματος για τους μισθωτούς - ιδιωτικούς υπαλλήλους που εργάζονται σε παραμεθόρια περιοχή.

Απαντώντας σε αίτησή σας, σχετικά με το παραπάνω θέμα, σας πληροφορούμε τα εξής:

1. Με τις διατάξεις του άρθρου 8 της 1017701/306/Α0012/19.2.2001/ΠΟΛ. 1040 απόφασης του Υπουργού Οικονομικών ορίζεται ότι με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων απαιτείται και η υποβολή δικαιολογητικών, προκειμένου να αναγνωριστεί η συνδρομή των προϋποθέσεων παροχής μειώσεων φόρου, που προβλέπουν οι διατάξεις της περ.ε' της παρ.3 του άρθρου 9 του ν.2238/1994.

Συγκεκριμένα, οι μισθωτοί γενικά που κατοικούν σε περιοχή που αναφέρεται στην περ.ε' της παρ.3 του άρθρου 9 του ν.2238/1994, θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση του δημάρχου ή του προέδρου της κοινότητας ή του προϊσταμένου άλλης αρμόδιας δημόσιας αρχής από την οποία να προκύπτει ότι ο δικαιούχος μισθωτός έχει την κατοικία του στην περιφέρεια του δήμου ή της κοινότητας ή στην περιοχή που βρίσκεται η δημόσια αρχή καθώς και η χρονική περίοδος του έτους κατά τη διάρκεια της οποίας ο δικαιούχος μισθωτός κατοίκησε σε αυτή την περιοχή.

Επίσης, οι μισθωτοί - ιδιωτικοί υπάλληλοι που προσφέρουν υπηρεσίες στις εν λόγω περιοχές θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση του εργοδότη τους, από την οποία να προκύπτει η χρονική περίοδος του έτους κατά τη διάρκεια της οποίας ο δικαιούχος πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε κύρια ή δευτερεύουσα εγκατάσταση της επιχείρησης του εργοδότη, η οποία βρίσκεται σε παραμεθόρια περιοχή, ως και η Δ.Ο.Υ., στην οποία αυτός υποβάλλει την οικεία οριστική (εκκαθαριστική) δήλωση απόδοσης του φόρου που παρακρατήθηκε κατά την καταβολή των μισθών στο δικαιούχο.

2. Όπως αναφέρετε στην αίτησή σας ως βεβαίωση που χορηγείτε στους εργαζόμενους σας προκειμένου να την υποβάλουν μαζί με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για να τύχουν της μείωσης φόρου της περ.ε' της παρ.1 του άρθρου 9 του ν.2238/1994 είναι η βεβαίωση αποδοχών, η οποία, όπως ισχυρίζεστε, περιλαμβάνει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία.

3. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η βεβαίωση αποδοχών που χορηγεί η εταιρία σας δεν επαρκεί ως δικαιολογητικό, προκειμένου οι εργαζόμενοι σε αυτήν να τύχουν της εν λόγω μείωσης φόρου. Από το οποίο απαιτείται είναι ένα ξεχωριστό έγγραφο το οποίο θα πρέπει να αναφέρει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία που προαναφέρθηκαν στην παρ.1 του παρόντος και το οποίο χορηγείται αποκλειστικά και μόνο για την αναγνώριση της μείωσης φόρου της περ.ε' της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν.2238/1994.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!