Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Άριθμ. Πρωτ. 1052786/1043/Α0012 Τα τέκνα της συζύγου από προηγούμενο γάμο βαρύνουν την ίδια.

Αθήνα, 26 Ιουνίου 2007

Αρ. Πρωτ. : 1052786/1043/Α0012

ΘΕΜΑ: Τα τέκνα της συζύγου από προηγούμενο γάμο βαρύνουν την ίδια.

Σε απάντηση της από 30.5.2007 επιστολής σας, αναφορικά με το παραπάνω θέμα, σας πληροφορούμε τα εξής:

Με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 9 του Κ.Φ.Ε. ορίζεται ότι το αφορολόγητο ποσό της φορολογικής κλίμακας αυξάνεται ανάλογα με τα τέκνα που βαρύνουν τον φορολογούμενο.

Εάν ο ένας σύζυγος δεν έχει εισόδημα ή αυτό που έχει είναι μικρότερο από το αφορολόγητο ποσό που αφορά τα τέκνα ή η διαφορά που προκύπτει και μέχρι το αφορολόγητο ποσό που αφορά τα τέκνα, προστίθεται στο αφορολόγητο ποσό του άλλου συζύγου.

Επομένως, το αφορολόγητο ποσό των παιδιών από γάμο που ισχύει, αυξάνει το αφορολόγητο ποσό του συζύγου (πατέρα), ενώ το αφορολόγητο ποσό των τέκνων του συζύγου από προηγούμενο γάμο της αυξάνει το δικό της αφορολόγητο ποσό ή μεταφέρεται και αυξάνει το αφορολόγητο ποσό του, συζύγου αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του δεύτερου εδαφίου της προηγούμενης παραγράφου.

Τέλος, δεν αντιμετωπίζεται περίπτωση τροποποίησης των κειμένων διατάξεων ώστε να κοινοποιηθεί αίτημα για διαφορετική φορολογική αντιμετώπιση των αφορολογήτων ποσών λόγω προστατευομένων τέκνων της συζύγου από προηγούμενο γάμο της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!