Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Άριθμ. Πρωτ. 1067803/1344/Α0012 Απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος της πάγιας αντιμισθίας για πρόσωπα που παρουσιάζουν βαριές κινητικές αναπηρίες σε ποσοστό πάνω από 80%.

Αθήνα, 13 Ιουλίου 2007

Αριθ. Πρωτ.: 1067803/1344/Α0012

ΘΕΜΑ: Απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος της πάγιας αντιμισθίας για πρόσωπα που παρουσιάζουν βαριές κινητικές αναπηρίες σε ποσοστό πάνω από 80%.

Απαντώντας στην από 5.7.07 ηλεκτρονική αίτησή σας, αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορούμε τα εξής:

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτ.θ' της παραγρ.5 του άρθρου 6 του Κ.Φ.Ε (ν.2238/1994), απαλλάσσονται από το φόρο εισοδήματος οι μισθοί, συντάξεις και η πάγια

αντιμισθία που χορηγούνται σε πρόσωπα που είναι ολικώς τυφλοί, καθώς και σε πρόσωπα που παρουσιάζουν βαριές κινητικές αναπηρίες, που υπερβαίνει σε ποσοστό το 80%.

2. Από τις πιο πάνω διατάξεις προκύπτει με σαφήνεια ότι για να τύχουν οι ανάπηροι της απαλλαγής του φόρου για τους μισθούς, τις συντάξεις και την πάγια αντιμισθία που λαμβάνουν, πρέπει να παρουσιάζουν αναπηρία σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80%. το οποίο να προκύπτει αποκλειστικά από βαριές κινητικές αναπηρίες και όχι από άλλου είδους αναπηρίες.

3. Κατόπιν των ανωτέρω, εφόσον εσείς παρουσιάζετε ποσοστό κινητικής αναπηρίας 80% με βάση γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής και όχι πάνω από 80%, δεν δικαιούστε την πιο πάνω απαλλαγή και δεν πρέπει να συμπληρώνετε τον Κ.Α 906 του Πίνακα Ζ της δήλωσης φορολογίας (έντυπο Ε1).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!