Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.: Επιστολή διαμαρτυρίας προς ΠΟΦΕΕ για τη συγκρότηση ομάδας εργασίας στο Υπ. Οικονομικών για τον ΚΦΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 22 - 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΗΛ.: 2310/554.073 - FAX: 2310/523.666  

www.efeeth.gr,  e-mail:  efeethe@otenet.gr

ΠΡΟΣ

Δ.Σ. Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

15/5/2013

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΕΝΩΣΕΙΣ-ΜΕΛΗ Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

ΜΕΛΗ Δ.Σ. Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Κύριε Πρόεδρε,

Με την υπ’ αριθ. Δ6Α 1077883ΕΞ2013/13-5-2013 απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη συστήθηκε ομάδα εργασίας στο Υπ. Οικονομικών, για την μελέτη, επεξεργασία και υποβολή προτάσεων για την περαιτέρω απλοποίηση και βελτίωση των προβλεπομένων από τον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (ΚΦΑΣ) διατάξεων, καθώς και για αντίστοιχες τροποποιήσεις που απαιτούνται στην εμπορική και λογιστική νομοθεσία.

Με έκπληξη μας διαπιστώσαμε ότι στην ομάδα αυτή εργασίας δεν συμμετέχει εκπρόσωπος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Για ακόμη μια φορά το Υπουργείο Οικονομικών όταν θέλει να θεσμοθετήσει δεν υπολογίζει τους άμεσους συνεργάτες του που είναι οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί, οι οποίοι καθημερινά ασχολούνται και υλοποιούν τον Κ.Φ.Α.Σ. και τις λοιπές φορολογικές διατάξεις για να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό και είναι οι αρμοδιότεροι και καταλληλότεροι για να εκφράσουν άποψη και προτάσεις από πρώτο χέρι, για την περαιτέρω απλοποίηση και βελτίωση του Κώδικα αυτού και της εμπορικής και λογιστικής νομοθεσίας.

Η απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών δείχνει τη νοοτροπία που αντιμετωπίζει το Υπουργείο Οικονομικών τον Κλάδο μας, διότι στην επιτροπή αυτή συμμετέχουν πρόσωπα τα οποία δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο και το μόνο που κάνει είναι να ζητάει περισσότερη δουλειά και περισσότερες ευθύνες από τους Λογιστές-Φοροτεχνικούς.

Αυτό πρέπει να αλλάξει. Την ευθύνη για την αλλαγή της νοοτροπίας αυτής την έχουμε κι εμείς ως Κλάδος και κυριότερα εσείς ως Δ.Σ. που εκπροσωπείτε τους Λογιστές-Φοροτεχνικούς σε όλη την Ελλάδα.

Θα έπρεπε πριν απ’ την απόφαση αυτή, αφού είχε εξαγγελθεί προ πολλού ότι θα συγκροτηθεί τέτοια επιτροπή, να ενεργήσετε κατάλληλα ούτως ώστε ν α εκπροσωπείται η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. σε αυτήν, αλλά και μετά από την απόφαση έπρεπε να αντιδράσετε άμεσα και ακαριαία, διαμαρτυρόμενοι για την συμπεριφορά του Υπουργείου Οικονομικών απέναντι στον Κλάδο μας.

Μέχρι στιγμής σιωπείτε ως συνήθως, διότι ούτε μας έχετε ενημερώσει για το τι κάνατε για το θέμα αυτό, ούτε αντιδράσατε άμεσα.

Γι’ αυτό σας καλούμε να εκδώσετε ανακοίνωση για την απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών και να τον επισκεφθείτε άμεσα ζητώντας του να συμπεριλάβει στην επιτροπή αυτή και εκπρόσωπο της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                Ο Γεν. Γραμματέας

Δόβελος Ιωάννης                                          Φιλίππου Κων/νος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!