Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.: Επιστολή προς το Υπ. Ανάπτυξης για το επάγγελμα του Λογιστή - Φοροτεχνικού

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 22 - 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΗΛ.: 2310/554.073 - FAX: 2310/523.666

www.efeeth.gr, e-mail: efeethe@otenet.gr, efeeth@efeeth.gr

ΠΡΟΣ ΤΟΝ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

κ. ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ

Θεσσαλονίκη 8/5/2013

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

κ. Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

κ. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

3) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

κ. Γ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ

4) ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜ. ΕΣΟΔΩΝ

κ. Χ. ΘΕΟΧΑΡΗ

5) ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

6) ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

7) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

8) Ο.Ε.Ε.

9) O.E.E.-Π.Τ.Κ.Μ.

10) ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Με την υποπαράγραφο Η2 του νέου πολυνομοσχεδίου που ψηφίσθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων στις 28/04/2013, τροποποιήσατε βασικές διατάξεις του Ν.2515/1997 και του Π.Δ.340/1998 που διέπουν το επάγγελμα του Λογιστή-Φοροτεχνικού, αν και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος , η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και οι ενώσεις μέλη της όπως η Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. είχαν σοβαρές αντιρρήσεις για τις αλλαγές που επιφέρατε τελικά χωρίς κανένα διάλογο, στο επάγγελμα μας.

Καθιερώσατε με τις νέες διατάξεις την επαγγελματική ταυτότητα του Λογιστή-Φοροτεχνικού σε δύο τάξεις Α και Β. από τέσσερεις και εντάξατε τους μη πτυχιούχους ΑΕΙ & ΤΕΙ που κατείχαν Δ, Γ και Β όλους στην Β Τάξη για να διενεργούν κάθε είδους λογιστικές και φοροτεχνικές εργασίες επιτηδευματιών που τηρούν απλογραφικά βιβλία.

Υπάρχουν όμως χιλιάδες συνάδελφοι που κατέχουν με βάση το άρθρο 16 παράγραφο 1 του Π.Δ. 340/1998, άδεια Γ Τάξης (ειδική) με δικαίωμα τήρησης βιβλίων Γ Κατηγορίας του ΚΒΣ (διπλογραφικά βάσει του νέου ΚΦΑΣ) μέχρι του ποσού των 900.000,00 ευρώ, επειδή αποδεδειγμένα μέχρι τη δημοσίευση του ν.2515/1997 είχαν υπογράψει ισολογισμούς επιχειρήσεων που λειτουργούν στην Ελλάδα τουλάχιστον τριών (3) χρήσεων.

Με τον νέο νόμο αν και δεν καταργούνται οι μεταβατικές διατάξεις του Π.Δ.340/1998 καταργείται η Γ Τάξη και οι εν λόγω συνάδελφοι μένουν μετέωροι διότι η περίπτωση τους δεν αναφέρεται πουθενά, σε μια περίοδο που συντάσσουν Ισολογισμούς και θα υποβάλλουν τις Δηλώσεις Φορολογίας εισοδήματος για τη χρήση 2012.

Τι θα γίνει με τις δηλώσεις αυτές; από ποιους θα υπογραφούν και θα υποβληθούν:

Καταλαβαίνεται ότι δημιουργείται μείζον θέμα με χιλιάδες συναδέλφους οι οποίοι εάν καταργηθεί το δικαίωμα τους να τηρούν διπλογραφικά βιβλία ΚΦΑΣ μέχρι του ποσού των 900.000,00 ευρώ, θα οδηγηθούν οι περισσότεροι στο κλείσιμο των γραφείων τους και στην ανεργία αυτοί και το προσωπικό τους, σε μια περίοδο κρίσης και ύφεσης, που όλοι απευχόμαστε, αφού σκοπός της πολιτείας είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και η ανάπτυξη.

Παρακαλούμε λοιπόν με σχετική εγκύκλιο σας, να ρυθμισθεί άμεσα η εκκρεμότητα αυτή και να συνεχίσουν οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί να έχουν το δικαίωμα να τηρούν διπλογραφικά βιβλία μέχρι του ποσού των 900.000,00 ευρώ, όπως είχαν εδώ και τουλάχιστον 16 χρόνια.

Με τιμή 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΟΒΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!