Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Εργατικά - Ασφαλιστικά

e-ΕΦΚΑ Η διαδρομή των τελευταίων τεσσάρων ετών στην 88η ΔΕΘ

e-ΕΦΚΑ

12 Σεπτεμβρίου 2024

Δελτίο Τύπου

Η διαδρομή των τελευταίων τεσσάρων ετών του e-ΕΦΚΑ στην 88η ΔΕΘ

Ο e-ΕΦΚΑ δίνει ισχυρό παρών στη 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Το stand (38) του Φορέα στο περίπτερο 15 προσελκύει καθημερινά πολυάριθμους επισκέπτες, οι οποίοι ενημερώνονται για ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα από το έμπειρο προσωπικό των Τοπικών Διευθύνσεων της Θεσσαλονίκης.

Κατά το πρώτο διήμερο της Έκθεσης, το ενδιαφέρον προσέλκυσε η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο e-ΕΦΚΑ το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, με τίτλο «Ο e-ΕΦΚΑ στο παρόν και στο μέλλον».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Πάνος Τσακλόγλου και ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ, Αλέξανδρος Βαρβέρης.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις θεσμικές πρωτοβουλίες και τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών στον τομέα του ασφαλιστικού συστήματος, επισημαίνοντας τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον e-ΕΦΚΑ.

Παρουσιάστηκε η πορεία των τελευταίων τεσσάρων ετών, η οποία βασίστηκε σε σκληρή δουλειά και «έξυπνες» λύσεις, με απτά αποτελέσματα. Μεταξύ των σημαντικότερων επιτευγμάτων, η σημαντική εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων συντάξεων που πλέον βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό: 19.000 στις κύριες και λιγότερες από 35.000 στις επικουρικές.

Ο μέσος χρόνος απονομής μιας σύνταξης αντιστοιχεί σε λιγότερες από 60 ημέρες, πλην των περιπτώσεων με ιδιαιτερότητες, ενώ το 90% των συντάξεων του δημόσιου τομέα εκδίδεται εντός του μήνα της αίτησης. Ο e-ΕΦΚΑ παραμένει σε υψηλούς ρυθμούς απονομής συντάξεων, με περισσότερες από 1.000 να εκδίδονται καθημερινά, και δεσμεύεται ότι στο μέλλον οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν τις συντάξεις τους ακόμη πιο γρήγορα.

Στις προσεχείς δράσεις του Φορέα περιλαμβάνονται δύο εμβληματικά έργα: η υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος, το οποίο θα ενοποιήσει τα περιφερειακά συστήματα, και η ψηφιοποίηση του χαρτώου αρχείου που θα επιταχύνει την απονομή συντάξεων και παροχών.

Παράλληλα, ο e-ΕΦΚΑ θα συνεχίσει να ενισχύει τις 110 ηλεκτρονικές υπηρεσίες που είναι ήδη διαθέσιμες μέσω της ιστοσελίδας του (www.efka.gov.gr), προσφέροντας απομακρυσμένη πρόσβαση, άμεση εξυπηρέτηση και σεβασμό προς τον πολίτη.

Με την αμέριστη στήριξη του εποπτεύοντος Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της Υπουργού, Νίκης Κεραμέως, ο e-ΕΦΚΑ είναι έτοιμος να υλοποιήσει το όραμα για πλήρη ψηφιακή μετάβαση. Στόχος είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, η ταχύτερη απονομή συντάξεων και η περαιτέρω ενίσχυση της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας του Φορέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!