Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Σκέρτσος Στόχος να συγκλίνουμε με τα ευρωπαϊκά εισοδήματα

Ενδελεχή ανάλυση των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, έκανε στο Mega ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Αναλυτικά, αφού υπενθύμισε τη νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας και την ανακοίνωση της Eurostat, που δείχνει ότι η Ελλάδα έχει τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρώπη, συμπέρανε ότι «η οικονομία μας έχει πετύχει ένα βασικό στόχο: να τρέχει με υψηλότερους ρυθμούς από την υπόλοιπη Ευρώπη». Έτσι, συνέχισε «θα μπορέσουμε να συγκλίνουμε με τα ευρωπαϊκά εισοδήματα».

Ειδικότερα, ανέφερε «ο μέσος μισθός χάρη στις αυξήσεις και τις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 25% ως 30%».

Επιπλέον, ένας βασικός στόχος αυτής της τετραετίας, σύμφωνα με τον Ά. Σκέρτσο, είναι η φορολογική δικαιοσύνη, και, σε άλλο σημείο, επεσήμανε «Δώδεκα μειώσεις φόρων ανακοινώθηκαν προχθές από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, μένοντας πιστοί στην πολιτική μείωσης των φόρων». Ενώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες ειδικότερα παρέπεμψε στην κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Για τη στεγαστική πολιτική, εξήγησε τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού. Πιο συγκεκριμένα όμως για τη δανειοδότηση νέων ζευγαριών τόνισε πως «θα δοθούν 2 δισεκατομμύρια επιπλέον -το αρχικό πρόγραμμα ήταν ύψους 1 δισεκατομμυρίου- για φθηνά προσιτά δάνεια με επιτόκιο χαμηλότερο του εμπορικού». Επίσης θα διατεθούν 400 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, άτοκα, για την ενεργειακή αναβάθμιση σε παλιά σπίτια.

«Η αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος είναι υπαρξιακού χαρακτήρα για την Ελλάδα», υπογράμμισε και παρέθεσε τα μέτρα που η παρούσα κυβέρνηση πήρε(π.χ. το επίδομα γέννησης, έχει ανέβει στα 3.500 ευρώ, επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας). Εργαζόμενοι σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, νταντάδες της γειτονιάς, επεκταση ολοήμερου σχολείου είναι μερικά από τα μέτρα ενώ παρέπεμψε και στην επικειμενη, αυτήν την εβδομάδα, ανακοίνωση της στρατηγικής από την αρμόδια υπουργό, κ Ζαχαράκη. «Για πρώτη φορά χαράσσουμε εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση του δημογραφικού. Δεν λύνεται από τη μια μέρα στην άλλη», δήλωσε.

Για τα επιδόματα στους ένστολους επικαλέστηκε τον πρωθυπουργό, συγκεκριμένα ότι είναι ένα συμβολικό μέτρο που δείχνει ότι η Πολιτεία τους σκέφτεται. Ταυτοχρόνως υπενθύμισε την προηγηθείσα αύξηση στο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων για πρώτη φορά από το 2010. Επιπλέον ωφελημένοι είναι οι ένστολοι και από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μία μονάδα.

Το γενικό συμπέρασμα του υπουργού Επικρατείας ήταν, τέλος, το εξής: «Η Ελλάδα είναι σε μια διαδικασία αλλαγής που πρέπει να συμβεί ως το τέλος του 2027. Είναι ένας οκταετής προγραμματισμός που έχει ως στόχο να βελτιώσει και το κράτος και τη δημόσια υγεία και τη δημόσια ασφάλεια και τη δημόσια εκπαίδευση. Να έχουμε καλύτερα, ποιοτικότερα δημόσια αγαθά. Μείναμε πολύ πίσω στα χρόνια της κρίσης, οι αλλαγές δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη». Και, κλείνοντας, υπογράμμισε: «θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Είμαστε στη μέση ενός κύκλου. Η οικονομία πηγαίνει καλυτερα και αυτό μπορεί να φαίνεται με μικρές ισορροπημενες αυξήσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!