Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΒΕΘ Να μη χαθεί η ευκαιρία για χρηματοδοτική στήριξη των ΜμΕ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Την ανάγκη να καταβληθούν ιδιαίτερες προσπάθειες, ώστε όσο το δυνατόν περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ωφεληθούν από τη σχετική δανειακή στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προϋπολογισμού 11,7 δισ. ευρώ, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Ιωάννης Μασούτης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των διοικήσεων παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης με τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς.

«Δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία αυτή», υπογράμμισε ο κ. Μασούτης και συμπλήρωσε πως «στο πλαίσιο όλων των προγραμμάτων που σχετίζονται με το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα πρέπει να ελαχιστοποιηθούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης των προγραμμάτων, να απλοποιηθεί το περιεχόμενο των σχετικών προκηρύξεων και οι διαδικασίες αδειοδοτήσεων νέων επενδύσεων (π.χ. σχετιζόμενες με χωροταξικά θέματα)».

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ σημείωσε ότι είναι αναγκαία η υιοθέτηση διαδικασιών fast track, ιδίως όσον αφορά σε νέες επενδύσεις, που θα συμβάλουν σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας (π.χ. φωτοβολταϊκά σε ενεργοβόρες μονάδες ή νέος μηχανολογικός εξοπλισμός χαμηλότερης κατανάλωσης ενέργειας), αλλά και η υλοποίηση επενδύσεων σε υποδομές δικτύου και αποθήκευσης ενέργειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!