Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

Παπαθανάσης Η αναβάθμιση από την Scope αποτελεί διεθνές μήνυμα για την συστηματικότητα και την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής Μητσοτάκη

Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Ανακοίνωση Τύπου

13 Ιουλίου 2024

Νίκος Παπαθανάσης: Η αναβάθμιση από την Scope αποτελεί διεθνές μήνυμα για την συστηματικότητα και την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής Μητσοτάκη

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η νέα αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, αυτή τη φορά από τον οίκο Scope Ratings, αποτελεί μια ακόμα διεθνή αναγνώριση των αποτελεσμάτων της συστηματικής και αποφασιστικής οικονομικής πολιτικής των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, έρχεται να ενισχύσει περαιτέρω την αξιοπιστία της χώρας και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Μιας οικονομίας με συνεχώς αποκλιμακούμενο δημόσιο χρέος, με μείωση του κόστους δανεισμού για το κράτος και για τις επιχειρήσεις, με κάλυψη του επενδυτικού κενού που δημιούργησε η κρίση, με στήριξη της επιχειρηματικότητας, κυρίως όμως με δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας για όλους.

Ωστόσο, δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεών μας, εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα το πρόγραμμά μας, διοχετεύοντας κάθε διαθέσιμο ευρώ από τους ευρωπαϊκούς και από τους εθνικούς πόρους για την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και για την μετατροπή της συλλογικής ευημερίας σε ατομική προκοπή για τους συμπολίτες μας».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!