Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΕΘ - ΟΕΕΘ Δυσαρέσκεια για τον νέο κανονισμό φορτοεκφορτώσεων

Την εκτίμηση ότι ο νέος κανονισμός για τις φορτοεκφορτώσεις εμπορευμάτων στον δήμο Θεσσαλονίκης είναι ανεφάρμοστος και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα επιλυθούν, διατυπώνει με σημερινή ανακοίνωσή της η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ). Εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για την υπερψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης του νέου κανονισμού, για τον οποίο εκτιμά ότι θα ακυρωθεί στην πράξη, ενώ υποστηρίζει ότι αγνοήθηκαν πλήρως οι προτάσεις και παρατηρήσεις που απέστειλε.

«Το ΕΕΘ θεωρεί την όποια διαβούλευση προηγήθηκε εντελώς προσχηματική, καθώς δεν υιοθετήθηκε καμία από τις προτάσεις των φορέων της αγοράς, ενώ χαρακτηρίζει απαξιωτική τη στάση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος λειτούργησε χωρίς να λάβει υπόψιν τις θέσεις του μεγαλύτερου φορέα που εκπροσωπεί ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στη Θεσσαλονίκη» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, με την οποία το ΕΕΘ καλεί την διοίκηση του δήμου, σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η παραπάνω πρόβλεψη, να εξετάσει το ενδεχόμενο επαναδιαβούλευσης του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης και υιοθέτησης προτάσεων που το επιμελητήριο έχει καταθέσει. Παράλληλα, το ΕΕΘ καλεί τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, «να επιστρέψει στην αρχική του δέσμευση για στενή συνεργασία του δήμου με τα επιμελητήρια, σε θέματα που αφορούν την αγορά, την επιχειρηματικότητα και τους ελεύθερους επαγγελματίες της πόλης».

Σοβαρές ενστάσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα της απόφασης για το ωράριο φορτοεκφορτώσεων των καταστημάτων στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, εκφράζει, με ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων του Νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ). «Η ΟΕΕΘ θεωρεί ότι το νέο ωράριο φορτοεκφορτώσεων είναι αναποτελεσματικό, είναι ανέφικτο να λειτουργήσει και να ικανοποιήσει τις ανάγκες των καταστημάτων, θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στους επαγγελματίες και εμπόρους της πόλης και στους προμηθευτές τους και κατ’ επέκταση στη γενικότερη ομαλή λειτουργία της αγοράς» τονίζεται -μεταξύ άλλων- στη σχετική ανακοίνωση.

Επισημαίνεται, δε, ότι «η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης δεν υιοθέτησε στην προκειμένη περίπτωση την εμπεριστατωμένη γνώμη της πλειονότητας των επαγγελματιών και εμπόρων για τη βέλτιστη ρύθμιση του ωραρίου, προχωρώντας μάλιστα μονομερώς στην επέκταση του μέτρου σε όλες τις δημοτικές κοινότητες και όχι μόνο στο ιστορικό κέντρο, όπως αρχικά προέβλεπε η πρόσκληση διαβούλευσης των φορέων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!