Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Τροπολογία Προθεσμία εγγραφής και ανανέωσης εγγραφής στο Μητρώο’Εντυπου Τύπου

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και στο σχέδιο νόμου με τίτλο "Τροποποίηση του π.δ. 18/1989 «Κωδικοποίηση διατάξεων νόμων για το Συμβούλιο της Επικρατείας» (Α΄ 8) – Μεταφορά διαφορών στα Τακτικά Διοικητικά Δικαστήρια Ρυθμίσεις για πιλοτική ή κατόπιν προδικαστικού ερωτήματος δίκη ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας – Άλλες διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης", ρυθμίζονται τα ακόλουθα θέματα:

1. Μισθώσεις ακινήτων για τη στέγαση δικαστηρίων. 

2. Προθεσμία εγγραφής και ανανέωσης εγγραφής στο Μητρώο’Εντυπου Τύπου, στο Υπομητρώο Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου και στο Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση,

Με το άρθρο 1 της τροπολογίας προβλέπεται έως τις 31.12.2024, η κατά παρέκκλιση μίσθωση ακινήτων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την εφαρμογή του ν. 5108/2024, με τον οποίο μεταξύ άλλων επήλθε ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας και χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης της χώρας, για την άμεση εξασφάλιση κτιρίων για τη στέγαση των δικαστηρίων. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι συστήνεται τριμελής επιτροπή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης η οποία συγκροτείται από τον Γενικό Γραμματέα Δικαιοσύνης, ως Πρόεδρο, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, με τον νόμιμο αναπληρωτή του, και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Προμήθειων και Διοικητικής Μέριμνας, με τον νόμιμο αναπληρωτή του, ως μέλη, η οποία απευθύνει δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, εξετάζει τις υποβληθείσες προτάσεις και καταρτίζει πρακτικό, στο οποίο προτείνει την καταλληλότερη με κριτήριο την τοποθεσία και τις τεχνικές προδιαγραφές του προτεινόμενου κτιρίου, την προσβασιμότητά του, τη μη ύπαρξη πραγματικών και νομικών ελαττωμάτων, την οικονομική προσφορά του υποψήφιου εκμισθωτή, καθώς και κάθε ειδικό χαρακτηριστικό που μπορεί να διαθέτει το προτεινόμενο κτίριο. Τη σύμβαση μίσθωσης υπογράφει ο Υπηρεσιακός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης ύστερα από σύμφωνη γνώμη της επιτροπής.

Με το άρθρο 2 της τροπολογίας σκοπείται αφενός η χορήγηση επιπλέον προθεσμίας σε επιχειρήσεις που είτε απέτυχαν να εγγραφούν είτε δεν υπέβαλαν αίτηση εγγραφής ή ανανέωσης εγγραφής στο Μ.Ε.Τ. και στο υπομητρώο περιφερειακού και τοπικού τύπου (παρ. 1) και αφετέρου η χορήγηση επιπλέον προθεσμίας σε επιχειρήσεις που είτε απέτυχαν να εγγραφούν είτε δεν υπέβαλαν αίτηση εγγραφής στο Μ.Η.Τ. (παρ. 2), προς τον σκοπό διευκόλυνσης των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων που επιθυμούν να πληρώσουν τις προϋποθέσεις εγγραφής τους, λαμβάνοντας υπόψη ότι το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο έχει συμπεριληπτική και όχι τιμωρητική λογική, και ότι η πλήρωση των προϋποθέσεων ένταξης ενδυναμώνει την λειτουργία του τύπου τόσο λειτουργικά όσο και σε επίπεδο στελέχωσης των σχετικών Μέσων.

Παρατίθεται ακολούθως η τροπολογία στο σύνολό της, όπως κατατέθηκε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!