Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Επιμελητήρια

ΕΕΑ Το Επιμελητήριο σύμμαχος σε κάθε δράση που μπορεί να αντιμετωπίσει την ακρίβεια

ΕΕΑ

03 Ιουλίου 2024

Δελτίο Τύπου

Το ΕΕΑ σύμμαχος σε κάθε δράση που μπορεί να αντιμετωπίσει την ακρίβεια

Αντιπροσωπεία της Διοίκησης επισκέφθηκε τον Υπουργό Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Συνάντηση εργασίας με τον νέο Υπουργό Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκο, πραγματοποίησαν μέλη της Διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, την Τρίτη 2 Ιουλίου 2024.

Με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α., Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, η αντιπροσωπεία της Διοίκησης επισκέφθηκε τον Υπουργό προκειμένου να ξεκινήσει ένας διάλογος με στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων της αγοράς και την ενίσχυση του επιχειρείν.

Βασικό θέμα στην ατζέντα ήταν η παρατεταμένη ακρίβεια, με τον κ. Χατζηθεοδοσίου να επισημαίνει ότι είναι το βασικότερο πρόβλημα των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σε λίγες εβδομάδες θα υπάρξουν πρακτικά αποτελέσματα. Ερωτηθείς για το που βασίζει αυτή την εκτίμηση, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο Παρατηρητήριο Τιμών, στη χρησιμότητα της πλατφόρμας e-katanalotis, αλλά κυρίως στον πολλαπλασιασμό των προστίμων και στην ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε στον κ. Θεοδωρικάκο ότι «κάθε προσπάθεια που γίνεται με στόχο τον περιορισμό της ακρίβειας και την μείωση των τιμών στα ράφια, θα μας βρει συμμάχους» ενώ δήλωσε ανοιχτός στο διάλογο και τη συνεργασία μεταξύ του φορέα και του Υπουργείου.

Την αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. αποτελούσαν το μέλος της ΔΕ του Επιμελητηρίου και Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, οι Αντιπρόεδροι του Ε.Ε.Α. Νίκος Γρέντζελος, Νίκος Κογιουμτσής και Ηλίας Μάνδρος, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Γαβαλάκης και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, Γιάννης Βαφειαδάκης, οι οποίοι και έθεσαν στον Υπουργό μία σειρά θεμάτων που έχουν άμεση σχέση με την αγορά και τη λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Μεταξύ όσων συζητήθηκαν ήταν η πιστοποίηση των κλάδων, η ανάγκη δημιουργίας στοχευμένων προγραμμάτων σχετικά με τις δεξιότητες των εργαζομένων, κυρίως όσων σχετίζονται με τη νέα ψηφιακή εποχή, καθώς και στήριξη των clusters σε μία προσπάθεια προώθησης και ενίσχυσης των συνεργασιών στο επιχειρείν.

Τέλος, αναφορά έγινε και στο θέμα των επιμελητηριακών εκλογών με την αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. να τονίζει ότι πρέπει να γίνονται κάθε τέλος της τετραετίας και χωρίς να επιτρέπονται οι όποιες παρεμβάσεις σχετικά με την τήρηση του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!