Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΛΣΑ Διεύρυνση του χρόνου εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών

Προς:

  • Υπουργό ΥΕΚΑ, κα Νίκη Κεραμέως
  • Γενική Γραμματέα Εργασιακών Σχέσεων, κα Άννα Στρατινάκη

Κοινοποίηση:

  • Επιμελητήρια και Φορείς Επιχειρήσεων

Νέα Ιωνία, 25 Ιουνίου 2024

Ο εκσυγχρονισμός των επιχειρήσεων προϋποθέτει πρώτα υπευθυνότητα και εκσυγχρονισμό του κρατικού μηχανισμού. Διεύρυνση του χρόνου εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας.

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Κατ’ αρχάς σας συγχαίρουμε για την ανάληψη των νέων καθηκόντων σας! Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας και σας δηλώνουμε ότι ο Φορέας μας βρίσκεται στη διάθεσή σας για να συμβάλλει στην ομαλή διεκπεραίωση των εξαγγελιών της Πολιτείας.

Ο ΛΣΑ βρίσκεται πάντα στις επάλξεις αφενός ενισχύοντας και στηρίζοντας την αγορά και τους Φορείς της, αφετέρου καταθέτοντας προτάσεις και λύσεις για την αποτελεσματικότητα των αποφάσεων της Πολιτείας.

Στα πλαίσια αυτά, γνωρίζοντας βαθιά τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε την ανάγκη για τη διεύρυνση του χρόνου έναρξης εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας στις υπόχρεες επιχειρήσεις.

Καταγράφουμε εν συντομία τους λόγους που την απαιτούν:

1. Η εγκύκλιος 37271/21-06-2024 της «τελευταίας στιγμής». Ενώ διευκρινίζονται – και ορθά – εκκρεμότητες, αυξάνονται οι υποχρεώσεις και καθίσταται αδύνατη η άμεση προσαρμογή των υπόχρεων επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα.

2. Οι εταιρείες λογισμικού που προμηθεύουν τα απαραίτητα ψηφιακά εργαλεία-συστήματα, όπως είναι φυσικό, δεν δύναται να εξυπηρετήσουν τόσο μεγάλο όγκο επιχειρήσεων εμπρόθεσμα. Τα ραντεβού ήδη προγραμματίζονται μετά από... μήνα!

3. Συνεπώς οι επιχειρήσεις δεν έχουν διαθέσιμο τον απαραίτητο χρόνο εξοικείωσης στο νέο εγχείρημα, ούτε οι εργοδότες, αλλά ούτε και οι εργαζόμενοι.

4. Η εκπαίδευση τόσο της εργοδοσίας όσο και των εργαζόμενων είναι ελλιπής.

5. Ο εκσυγχρονισμός των επιχειρήσεων προϋποθέτει πρώτα εκσυγχρονισμό του κρατικού μηχανισμού. Δεν είναι δυνατόν, εν έτει 2024, να δηλώνονται από τις επιχειρήσεις στην Επιθεώρηση Εργασίας τεχνικά προβλήματα μέσω e-mail! Η διαδικασία χρήζει αυτοματοποίησης. Σε αντίθεση με την εγκύκλιο, προσοδοφόρο θα ήταν, στα πλαίσια της υποστήριξης των επιχειρήσεων και της ανάπτυξής τους μέσω των αυτοματοποιήσεων και της ψηφιοποίησης, να αποστέλλεται ενημέρωση προς την επιχείρηση για τυχόν παρουσία βλάβης, αποσύνδεσης από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, απουσίας «χτυπημάτων».

6. Σχετικά με τα νέα έντυπα της εγκυκλίου, είναι αδιανόητο να θεωρούμε το εναπομείναν χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη εφαρμογής ότι είναι ικανό για εκπαίδευση!

Για όλα τα παραπάνω, προτείνουμε την εύλογη διεύρυνση του χρόνου έναρξης εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας, με την προϋπόθεση ότι όλοι οι συντελεστές του εγχειρήματος (Υπουργείο, επιχειρήσεις, λογιστές, εταιρείες μηχανοργάνωσης) θα βρίσκονται στον ίδιο ικανοποιητικό βαθμό ολοκλήρωσης της εφαρμογής του εγχειρήματος.

Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει αποδεκτό, τότε στόχος δεν είναι η ψηφιοποίηση και η εξάλειψη της υποδηλωμένης ή αδήλωτης εργασίας, αλλά ο αφανισμός του κύριου μέρους της αγοράς της χώρας.

Για τον Λ.Σ.Α.,

Ο Πρόεδρος
Πόλυγγερ Μιχάλης

Η Γεν. Γραμματέας
Χατζηαγγελίδη Μαρία

Η Αντιπρόεδρος
Γεράγγελου Αλεξάνδρα

Ο Ταμίας & Γ.Δ.
Μπουλούκος Χρήστος

Το Μέλος
Τζέμος Βασίλειος

Ο Γ.Δ.
Διβάρης Χαράλαμπος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!