Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Τροπολογία Χορήγηση ενισχύσεων σε επιχειρήσεις που επλήγησαν έμμεσα από εκτεταμένες φυσικές καταστροφές

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και στο σχέδιο νόμου "Ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, κρατική αρωγή και προστασία, στεγαστική συνδρομή, διατάξεις για το Πυροσβεστικό Σώμα και άλλες διατάξεις" ρυθμίζονται τα ακόλουθα θέματα:

1. Χορήγηση ενισχύσεων σε επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις με οικονομικές απώλειες σε περιοχές που επλήγησαν από εκτεταμένες φυσικές καταστροφές - Τροποποίηση άρθρου 6Γ ν. 4797/2021.

2. Παράταση συμμόρφωσης ρυμουλκών πλοίων - Αντικατάσταση παρ. 1 άρθρου 16 π.δ. 83/2022.

3. Δυνατότητα παράτασης διάρκειας Οριστικής Προσφοράς Σύνδεσης - Δυνατότητα μέτρησης ενέργειας στην Χαμηλή Τάση - Τροποποιήσεις άρθρων 5 και 12 ν. 4951/2022.

4. Κίνητρο εκπλήρωσης στοχοθεσίας Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας - Εξουσιοδοτική διάταξη - Τροποποίηση άρθρου 77 ν. 4949/2022.

5. Επιχορήγηση Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης - Αντικατάσταση παρ. 3 άρθρου 11 ν. 4482/2017.

Ειδικώς, με το άρθρο 1 της τροπολογίας προστίθεται στον νόμο η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης επιχειρήσεων ή αγροτικών εκμεταλλεύσεων που έχουν υποστεί ζημιές από φυσικές καταστροφές έμμεσα ή από την εκδήλωση φυσικών καταστροφών σε όμορες περιοχές. Η παράλειψη αναφοράς των περιπτώσεων αυτών στο άρθρο 6Γ του ν. 4797 /2021 (Α' 66) αποτελεί νομοθετικό κενό, που δυσχεραίνει το έργο της παροχής κρατικής αρωγής στους ανωτέρω ζημιωθέντες.

Παρατίθεται ακολούθως η τροπολογία στο σύνολό της, όπως κατατέθηκε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!