Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΦΕΕ: Ορισμός καταληκτικής ημερομηνίας για την οριστικοποίηση των εμβασμάτων Εξωτερικού.

Προς τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη
Κοινοποίηση - Γενικό Διευθυντή Διοικητικής Υποστήριξης, κ. Γεώργιο Χατζάκη - Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Φορολογίας, κ. Γεώργιο Κριτσέλη - Προϊστάμενος Διεύθυνσης Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, κ. Γεώργιο Πλάνη Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2013 Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 016

Θέμα : Ορισμός καταληκτικής ημερομηνίας για την οριστικοποίηση των εμβασμάτων Εξωτερικού.

Αξιότιμε Κε Γενικέ ,

Με το από 006- 04/01/2013 έγγραφο μας , είχαμε ζητήσει την έκδοση διευκρινιστικής εγκύκλιου για τις υποθέσεις των εμβασμάτων εξωτερικού αλλά και τον ορισμό ικανοποιητικής προθεσμίας για τους φορολογουμένους (πρόταση μας 31/03/2013) ώστε να υπάρξει χρόνος μετά την έκδοση της εγκυκλίου να συλλέξουν οι φορολογούμενοι τα απαραίτητα έγγραφα για τα οποία υπάρχουν χρονοβόρες διαδικασίες. Η παραπάνω αναλυτική εγκύκλιος ΠΟΛ. 1033/21.2.2013 «Διευκρινίσεις στο πλαίσιο χειρισμού των υποθέσεων φορολογουμένων που έχουν αποστείλει εμβάσματα στο εξωτερικό κατά τα έτη 2009-2011» δόθηκε στη δημοσιότητα την 22.2.2013 αλλά δεν ανέφερε τίποτα σχετικό με την προθεσμία υποβολής η καταληκτικής ημερομηνίας για την διαδικασία.

Παρακαλούμε να ορίσετε άμεσα και με σαφή τρόπο την προθεσμία που έχουν οι φορολογούμενοι να συλλέξουν και να υποβάλλουν τα απαραίτητα έγγραφα στοιχεία στις υπηρεσίες σας, δίνοντας ικανό χρονικό περιθώριο , μετά και τις πρόσφατες οδηγίες που εκδώσατε, αφού είναι αδύνατον εντός λίγων ημερών Φορολογούμενοι και Λογιστές – Φοροτεχνικοί να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις που απορρέουν από αυτές. Επειδή το ζητούμενο της όλης αυτής διαδικασίας είναι η δικαιολόγηση αυτών των ποσών σε συνδυασμό με τα δηλωμένα εισοδήματα , με εντελώς νέο τρόπο και διαδικασία , πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείτε στο αίτημά μας, και προσδοκούμε σε θετική απάντησή σας.

Μετά τιμής

Για το Δ.Σ. Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας Πανίδης Ι. Αβραάμ Καμπάνης Βασίλειος

Συνημμένα: επιστολή Π.Ο.Φ.Ε.Ε. 006-4/01/2013
Προς τον Υφυπουργό Οικονομικών Κο Γεώργιο Μαυραγάνη Κοινοποίηση • Γενικό Διευθυντή Διοικητικής Υποστήριξης, κ. Γεώργιο Χατζάκη • Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Φορολογίας, κ. Γεώργιο Κριτσέλη • Προϊστάμενο Διεύθυνσης Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, κ. Γεώργιο Πλάνη

Παρασκευή , 4 Ιανουαρίου 2013
Αρ. πρωτ. Εξερχομένου 006

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε τις τελευταίες ημέρες έγινε δέκτης από όλη την Ελλάδα ερωτημάτων τα οποία αφορούν την αποστολή προσκλήσεων σε φορολογούμενους, μετά από επεξεργασία των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος τους από τη Γ.Γ.Π.Σ. και στοιχείων από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα βάσει των οποίων προκύπτουν αποστολές χρηματικών ποσών στο εξωτερικό κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2009 έως 31.12.2011, που καταδεικνύουν ότι τα κεφάλαια που μεταφέρθηκαν εκτός Ελλάδας είναι μεγαλύτερα των δηλωθέντων και φορολογηθέντων. Στα παραπάνω η Π.Ο.Φ.Ε.Ε θέλει να σας επισημάνει τα εξής: Η όλη διαδικασία προβλέπει την ενημέρωση , διαδικτυακά, ειδικής εφαρμογής στην πλατφόρμα της Γ.Γ.Π.Σ., ώστε να τεθούν στη διάθεση της υπηρεσίας τα προκύπτοντα κεφάλαια των προηγούμενων ετών σύμφωνα με τις υποβληθείσες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Επίσης πρέπει να συμπληρωθεί ειδική εφαρμογή η οποία σε πολλές περιπτώσεις χρήζει διευκρινήσεων (συμπλήρωση της εφαρμογής με εμβάσματα με πολλούς συνδικαιούχους ή προερχόμενα από κοινούς λογαριασμούς, τι γίνεται όταν έχουμε εμβάσματα που αφορούν εμπορικές συναλλαγές, και πως αντιμετωπίζονται οι περιπτώσεις εμβασμάτων που επαναπατρίστηκαν νόμιμα, κλπ). Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε πιστεύει ότι το Υπουργείο Οικονομικών πρέπει να δώσει σαφείς οδηγίες και διευκρινίσεις τόσο στα ελεγκτικά όργανα όσο και στον κλάδο μας ώστε εμείς ως επαγγελματίες να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας (συμπλήρωση των στοιχείων) και οι Υπηρεσίες σας να μην ταλαιπωρούνται με τα ερωτήματα χιλιάδων φορολογουμένων και συναδέλφων μας Λογιστών – Φοροτεχνικών. Σε αυτό το πλαίσιο που πιο πάνω σας περιγράψαμε, ζητούμε τόσο την άμεση έκδοση εγκύκλιου ελέγχου των πιο πάνω περιπτώσεων αλλά και την διάθεση στελέχους του Υπουργείου Οικονομικών με επαρκή γνώση και εμπειρία, προκειμένου ενημερωθούμε , σχετικά με τις εν λόγω προσκλήσεις. Προτείνουμε δε η επιμόρφωση να γίνει άμεσα (εντός του Ιανουαρίου) στο αμφιθέατρο της Γ.Γ.Π.Σ., Τέλος είναι ανάγκη άμεσα να ορίσετε νέα καταληκτική ημερομηνία για όσους έχουν παραλάβει τις προσκλήσεις έως την 31/12/2012, διότι δεν ξέρει κανείς τι είναι σωστό να πράξει. Με εκτίμηση Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας Πανίδης Ι. Αβραάμ Καμπάνης Βασίλειος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!