Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΕΛΦΕΕ ΡΟΔΟΥ-Αίτημα παράτασης προθεσμιών λόγω 15μερης βλάβης

Ε.Λ.Φ.Ε.Ε Ρόδου Αρ. Πρωτ: 8/18-02-2013

Γρ. Λαμπράκη 7 851 00 Ρόδος                                                                                    Ρόδος

Τηλ : 22410/36500 – fax : 22410/32108

http://www.lsr.gr ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

e-mail : secretariat@lsr.gr κ. Γ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ

ΚΟΙΝ: 1) ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜ. ΕΣΟΔΩΝ

κ. Χ. ΘΕΟΧΑΡΗ

2) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

3) O.E.E.-Π.Τ Δ/Δ/ΣΟΥ

4) Δ.Ο.Υ ΡΟΔΟΥ

 

 

Θέμα: Παράταση προθεσμιών στη Δ.Ο.Υ Ρόδου, μετά από 15 ημέρες διακοπής των υπολογιστικών της συστημάτων

Αξιότιμε Κύριε Υφυπουργέ ,

Πριν μερικές μέρες υπήρξατε αποδέκτης επιστολής της ΕΛΦΕΕ Ρόδου, όπου μεταξύ άλλων, σας επισημάναμε την κατάσταση που επικρατούσε στην μοναδική Δ.Ο.Υ του νησιού, κατά τη συνεχιζόμενη διακοπή λειτουργίας των ηλεκτρονικών υπολογιστικών της συστημάτων.

Η αποκατάσταση της λειτουργίας των συστημάτων της Δ.Ο.Υ, επήλθε μόλις την περασμένη Παρασκευή 16/02/2013, και όπως καταλαβαίνετε, από σήμερα Δευτέρα παρατηρείται κοσμοσυρροή, για την διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων όλων των φορολογικών αντικειμένων, που επί δεκαπενθημέρου κατέστη αδύνατο να τακτοποιηθούν.

Προέκυψε όμως ζήτημα μείζονος σημασίας, υπό την έννοια της φυσικής αδυναμίας διεκπεραίωσης των σωρευμένων ανεκτέλεστων πράξεων,  εντός των υφιστάμενων προθεσμιών που έληγαν και λήγουν το μήνα Φεβρουάριο.

Θυμίζουμε ότι το μήνα Φεβρουάριο  και σε δύο ημέρες από σήμερα, εκπνέει η προθεσμία θεώρησης καταστάσεων απογραφών, CD κλπ, και μέχρι τέλος του μήνα, η συνδυαστική θεώρηση χειρόγραφων αποδείξεων λιανικών συναλλαγών για παροχή υπηρεσιών και μηχανών ή μηχανισμών του Ν.1809/1988, για πληθώρα νέων υπόχρεων, που εκδίδουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών για τις λιανικές συναλλαγές τους, με τις γενικές διατάξεις.

Ακόμα όμως  και  αν η θεώρηση των ταμειακών μηχανών μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, εκτιμούμε ότι η θεώρηση των αποδείξεων λιανικών συναλλαγών για την παροχή υπηρεσιών (για τις περιπτώσεις που προβλέπεται η έκδοσή τους) και η θεώρηση των καταστάσεων απογραφής, είναι εκ φύσεως αδύνατο να διεκπεραιωθεί σε τρεις ημέρες.  Πολύ περισσότερο δε,  όταν ταυτοχρόνως θα πρέπει να εξυπηρετηθούν και οι σωρευμένες ανεκτέλεστες πράξεις ενάρξεων, παύσεων, μεταβολών, ρυθμίσεων, πληρωμών κλπ.

Έτσι, προς αποφυγή μεγάλου συνωστισμού και άσκοπου εκνευρισμού, τόσο των συναλλασσομένων όσο και των μειωμένων σε αριθμό υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ, σας ξαναζητάμε την άνευ κυρώσεων σε βάρος των φορολογουμένων αναστολή για τις 11 Μαρτίου του 2013, των καταληκτικών ημερομηνιών εκπλήρωσης των υποχρεώσεων όλων των φορολογικών αντικειμένων,  που έληξαν ή  θα λήξουν το μήνα Φεβρουάριο, με σκοπό την διευκόλυνση απάντων των συναλλασσομένων.

Η αιτούμενη αναστολή των προθεσμιών, καταλαμβάνει τις συναλλαγές υπόχρεων χωρικής αρμοδιότητας  Δ.Ο.Υ. ΡΟΔΟΥ (συμπεριλαμβανομένων και νήσων Χάλκης, Τήλου, Σύμης και Καστελλόριζου), και θεωρούμε ότι θα συμβάλλει θετικά στην αποφόρτιση της τοπικής και γενικά της επιχειρηματικότητας, από συνέπειες διατάξεων τυπικού χαρακτήρα, των οποίων μάλιστα η εφαρμογή συμβαίνει για τελευταία φορά.

Με τιμή,

για το Δ.Σ. της ΕΛΦΕΕ Ρόδου

 

 

Ο Πρόεδρος                                                                                     Ο Γ. Γραμματέας

Ηρακλείδης Ιωάννης                                                                      Παπαδημητρίου Παναγιώτης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!