Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Π.Ο.Φ.Ε.Ε.: Καθορισμός ημερομηνίας υποβολής Ε9 Ο.Ε. 2013

Προς το Υπουργείο Οικονομικών

Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη

Κοινοποίηση: Γενική Διεύθυνση Φορολογίας Διεύθυνση Φορολογίας Κεφαλαίου – Τμήμα Φ.Μ.Α.Π.

Θέμα: Καθορισμός ημερομηνίας υποβολής Ε9 Ο.Ε. 2013

Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2013

Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 014

Αξιότιμε κε Γενικέ,

Με την παράγραφο 2 του άρθρου 51 του Ν. 3842/2010, ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής στοιχείων των ακινήτων Ε9 η 15η Φεβρουαρίου.

Με το άρθρο 19 της παραγράφου 2α του Ν.4110/2013, ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία για έλεγχο στοιχείων συμπλήρωση ή διόρθωση όλων των ακινήτων των Φ.Π. (αλλά και των Ν.Π.) στα δεδομένα της δήλωσης (Ε9) η 30η Ιουνίου 2013.

Καθώς το σύστημα δεν έχει «ανοίξει» ακόμη και επειδή θεωρούμε ότι οι δύο αυτές, εκ των νόμων, υποχρεώσεις αλληλεπικαλύπτονται ή αλληλοσυμπληρώνονται, παρακαλούμε να οριστεί νέα ενιαία ημερομηνία – και για τις δύο υποχρεώσεις - η 30η Ιουνίου 2013 ώστε να είναι δυνατή η συγκέντρωση των απαιτούμενων στοιχείων κατά την προσέλευση των φορολογουμένων στα γραφεία μας εν όψει και της υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. Ζητούμε επίσης η ρύθμιση αυτή να έχει μόνιμο χαρακτήρα και να ορισθεί, με νόμο, σαν καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή του Ε9 η αυτή με την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Φ.Π. και Ν.Π.

Με εκτίμηση Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας Πανίδης Αβραάμ Καμπάνης Βασίλειος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!