Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΕΛΦΕΕ ΡΟΔΟΥ: Αποκατάσταση βλάβης στα υπολογιστικά συστήματα της ΔΟΥ ΡΟΔΟΥ και παράταση προθεσμιών

Ε.Λ.Φ.Ε.Ε Ρόδου Αρ. Πρωτ: 7/11-02-2013

Γρ. Λαμπράκη  7  851 00 Ρόδος                                                                        Ρόδος

Τηλ : 22410/36500 – fax : 22410/32108

http://www.lsr.gr ΠΡΟΣ:    ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

e-mail : secretariat@lsr.gr κ.  Γ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ

ΚΟΙΝ:1) ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜ. ΕΣΟΔΩΝ

κ. Χ. ΘΕΟΧΑΡΗ

2) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

3) O.E.E.-Π.Τ ΔΩΔ/ΣΟΥ

4) Δ.Ο.Υ ΡΟΔΟΥ

Αξιότιμε Κύριε Υφυπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, από 01/02/2013, λόγω τεχνικού προβλήματος με το μηχανογραφικό της σύστημα, η Δ.Ο.Υ. Ρόδου, μια από τις πιο νευραλγικές Φορολογικές Υπηρεσίες της χώρας και η μεγαλύτερη του Αιγαίου, αδυνατεί να συναλλαχθεί φυσικά με τους φορολογούμενους, με συνέπεια να δημιουργείται σώρευση ανεκτέλεστων πράξεων όλων των φορολογικών αντικειμένων.

Επιπρόσθετα, οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της Δ.Ο.Υ Ρόδου, καθημερινά εισπράττουν την οργή των αγανακτισμένων συμπολιτών μας, από το εκρηκτικό κλίμα που δημιουργείται, οι οποίοι σε τελική ανάλυση δεν φταίνε σε τίποτα, μιας και η επίλυσή του προβλήματος, απεδείχθη ότι ξεφεύγει από τα όρια της επιτόπιας τεχνικής παρέμβασης. Η κεντρική διοίκηση οφείλει άμεσα να δώσει λύση στο πρόβλημα δεδομένου ότι διανύεται η δεύτερη εβδομάδα «εκτός λειτουργίας» της Δ.Ο.Υ ΡΟΔΟΥ, γεγονός που αποτελεί έκτακτο περιστατικό Εθνικού συμφέροντος, που συμβάλει μάλιστα και στη συντήρηση κλίματος ανασφάλειας και ομηρίας των φορολογουμένων.

Εξάλλου κύριε Υφυπουργέ, όταν μία Δ.Ο.Υ. που συμβάλλει τα μέγιστα στον Κρατικό προϋπολογισμό και δεν δύναται να προβεί για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα τώρα, σε :

  1. Ενάρξεις εργασιών, με κίνδυνο την έγερση αγωγών για τυχόν διαφυγόντα κέρδη,
  2. Παύσεις εργασιών, με αποτέλεσμα την ομηρία υποψήφιων συνταξιούχων,
  3. Παραλαβή και άμεση εκκαθάριση συμπληρωματικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος στα πλαίσια της δικαιολόγησης εμβασμάτων εξωτερικού, με άμεσο αντίκτυπο στα Δημόσια έσοδα,
  4. Χορήγηση φορολογικής ενημερότητας, που προϋποθέτει τη φυσική παρουσία του φορολογουμένου, με αποτέλεσμα την αδυναμία είσπραξης χρημάτων ή συμψηφισμού οφειλών,
  5. Παραλαβή ιδιωτικών συμφωνητικών,

τότε οι συνθήκες επιβάλλουν την άμεση παρέμβασή σας.

Ως μέλη της Ένωσης Λογιστών-Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ρόδου, σαν αποδέκτες πολλών παραπόνων από τους πελάτες μας, και σαν ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ αυτών και της κεντρικής διοίκησης, σας επισημαίνουμε την σοβαρότητα της κατάστασης, και για τους λόγους αυτούς, σας ζητάμε :

α) Την άμεση παρέμβασή σας για την με κάθε τρόπο και μέσο επίλυση του προβλήματος.

β) Να συμβάλλετε στην επίσπευση της πιστοποίησης των λογιστών – φοροτεχνικών και στην ανάθεση της από μέρους μας διεκπεραίωσης φορολογικών εργασιών μέσω της Γ.Γ.Π.Σ, με τη χρήση ψηφιακής υπογραφής .

γ) Να συμβάλλετε στη συνδρομή των Κ.Ε.Π. για την διεκπεραίωση βασικών φορολογικών εργασιών.

δ) Να αναστείλετε για έναν τουλάχιστον μήνα, από την ημερομηνία επισκευής της βλάβης χωρίς επιβολή κυρώσεων, τις καταληκτικές ημερομηνίες εκπλήρωσης των υποχρεώσεων όλων των φορολογικών αντικειμένων που έληξαν ή θα λήξουν το μήνα Φεβρουάριο, για την ΔΟΥ Ρόδου. Η αναστολή, πέραν των προβλεπομένων στην ΠΟΛ.1101/19-03-2002, όλων των προθεσμιών που λήγουν κατά τις ημερομηνίες που διαρκεί η αποκατάσταση της βλάβης, είναι αυτονόητη και η αίτηση μας για την επιπλέον παράταση, έχει να κάνει με την διεκπεραίωση της συσσώρευσης όλου του όγκου εργασίας, από την πολυήμερη διακοπή.

Θεωρούμε, πως αν δεν δοθεί, άμεσα λύση στο πρόβλημα, η εναπομένουσα επιχειρηματικότητα θα πληγεί αφάνταστα, σε μια περίοδο μάλιστα, που η ανάγκη για επενδύσεις και ανάπτυξη, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εξέλθει η χώρα μας από την κρίση. Τα πολύτιμα δημόσια έσοδα θα μείνουν πίσω, το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη θα κλονιστεί, όπως επίσης και η δημόσια εικόνα της Ελλάδος, όταν η Ρόδος αποτελεί την ναυαρχίδα του τουρισμού.

Είναι συνταγματική υποχρέωση του κάθε πολίτη να συνεισφέρει στο κράτος, μέσω των φόρων, αλλά εξίσου συνταγματική υποχρέωση του κράτους είναι, να παρέχει τα στοιχειώδη, προκειμένου να διευκολυνθεί ο πολίτης  στις συναλλαγές του  και να συλλεχθούν οι φόροι αυτοί.

Με τιμή,

για το Δ.Σ της ΕΛΦΕΕ Ρόδου

Ο Πρόεδρος

Ηρακλείδης Ιωάννης

Ο  Γ. Γραμματέας

Παπαδημητρίου Παναγιώτης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!