Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

Κ.Υ.Α. 158825 (ΦΕΚ 628/Β/20-5-2003) Καθορισμός ειδικού τέλους καταβαλλόμενου από συναλλασσόμενους στις ιχθυόσκαλες του Δημοσίου-Υποχρεώσεις κατηγορίας επιτηδευματιών.

Αριθ. 158825

ΦΕΚ 628/Β/20-5-2003

Καθορισμός ειδικού τέλους καταβαλλόμενου από συναλλασσόμενους στις ιχθυόσκαλες του Δημοσίου-Υπο-χρεώσεις κατηγορίας επιτηδευματιών.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Το Ν. 1558/85 (ΦΕΚ 137 Α") «Κυβέρνηση και Κυβερνητικά Όργανα» όπως συμπληρώθηκε με το Ν. 2081/92 (ΦΕΚ 154 Α') και τροποποιήθηκε με το άρθρο 1 παραγρ. 2α του Ν. 2469/97.

2. Το Π.Δ. 402/88 «Οργανισμός Υπουργείου Γεωργίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

3. Το άρθρο 50 παραγρ. 2 και 6 του Ν. 2538/97 (ΦΕΚ 242/Α) το οποίο αναφέρεται στην υποχρεωτική προσκόμιση αλιευμάτων στις ιχθυόσκαλες ή ιχθυαγορές της Χώρας και τον καθορισμό ειδικού τέλους που καταβάλλεται στις ιχθυόσκαλες του Δημοσίου από τους συναλλασσόμενους με αυτές καθώς και τον καθορισμό υποχρεώσεων κατηγορίας επιτηδευματιών.

4. Το άρθρο 38 περίπτωση 62' του Π.Δ. 186/92 «Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων» (ΦΕΚ 84/Α) όπως ισχύει.

5. Την 1100383/1330/Α0006/2001 ΦΕΚ 1485 Β' απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών «περί ανάθεσης αρμοδιοτήτων στους Υφυπουργούς Οικονομικών».

6. Την 267359/8.5.98 απόφαση του Υπουργού Γ εωργίας «περί χονδρικής πώλησης αλιευμάτων στην Ιχθυόσκαλα του νομού» όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει σύμφωνα με την 275214/18.4.2001 όμοια .

7. Την 269051/13.8.98 ΚΥΑ « περί καθορισμού ειδικού τέλους συναλλασσόμενων με ιχθυόσκαλες.

8. Το γεγονός ότι από την παρούσα απόφαση δεν προ-καλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

Καθορίζουμε το ειδικό τέλος που καταβάλλεται από τους συναλλασσόμενους με τις ιχθυόσκαλες του Δημοσίου καθώς και τις υποχρεώσεις ανά κατηγορία επιτηδευ-ματιών ως εξής:

Α. ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΕΣ

α. Ποσοστό 2% επί της αξίας των νωπών αλιευμάτων όπως αυτή αναγράφεται στο τιμολόγιο πώλησης, που προσκομίζονται στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση όπου λειτουργεί ιχθυόσκαλα, με οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς ανεξάρτητα από την χώρα προέλευσής τους και τα οποία πωλούνται χονδρικώς υποχρεωτικά στο χώρο της ιχθυόσκαλας σύμφωνα με την 267359/8.5.98 απόφασης ΥΠ.ΓΕ όπως τροποποιήθηκε με την 275214/18.4.2001 όμοια.

Το ποσοστό της αυτό υπολογίζεται επί της αξίας που αναγράφεται στο τιμολόγιο πώλησης αλιευμάτων και ει-σπράττεται από την ιχθυόσκαλα. Για νωπά αλιεύματα προσκομισθέντα στην ιχθυόσκαλα και μη δημοπρατηθέ-ντα, διακινούμενα προς άλλες ιχθυόσκαλες ή αγορές με έκδοση θεωρημένου δελτίου αποστολής ή ενυπόγραφες δηλώσεις μεταφοράς το ποσοστό 2% επί της αξίας των, καταβάλλεται στην Ιχθυόσκαλα στην οποία αρχικά προ-σκομίσθηκαν. Η αξία των αλιευμάτων αυτών υπολογίζεται με βάση τη μέση τιμή πώλησης, όπως αυτή διαμορφώθηκε την προηγούμενη ημέρα της προσκόμισης των, στη συγκεκριμένη ιχθυόσκαλα.

Στην περίπτωση που δεν έχει διενεργηθεί πώληση την προηγούμενη ημέρα της προσκόμισης, για τον υπολογισμό του ποσοστού λαμβάνεται υπόψη, η τελευταία μέση τιμή πώλησης που έχει διενεργηθεί στην ιχθυόσκαλα για τα συγκεκριμένα αλιεύματα.

β. Ποσοστό 0,5% επί της αξίας των νωπών αλιευμάτων προερχομένων από υδατοκαλλιέργειες που προσκομίζονται στις εγκαταστάσεις της ιχθυόσκαλας για έλεγχο και συσκευασία και δεν υπόκεινται στην περίπτωση Αα της παρούσης . Το ποσοστό αυτό υπολογίζεται επί της αξίας που αναγράφεται στο τιμολόγιο πώλησης των αλιευμάτων και εισπράττεται από την ιχθυόσκαλα.

Στην περίπτωση που μετά τον έλεγχο - συσκευασία η χονδρική πώληση των παραπάνω αλιευμάτων διενεργεί-ται στο χώρο της Ιχθυόσκαλας, (περίπτωση Αα της παρούσης) καταβάλλεται, συνολικά ειδικό τέλος ύψους 2% επί της αξίας των αλιευμάτων που αναγράφεται στο τιμολόγιο πώλησης. Το ποσοστό αυτό εισπράττεται από την Ιχθυόσκαλα.

γ. Τριάντα λεπτά (0,30) ευρώ ανά ιχθυοκιβώτιο που καταβάλλεται στην ιχθυόσκαλα από τους αγοραστές αλιευμάτων ή τους διακινητές προς άλλες Ιχθυόσκαλες ή αγορές.

Β. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΙ Σ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΕΣ

Α. Η θεώρηση φορολογικών βιβλίων ή στοιχείων των επιχειρήσεων ή επιτηδευματιών των ασχολουμένων με την παραγωγή, αλίευση, εμπορία και διακίνηση αλιευτικών προϊόντων νωπών ή κατεψυγμένων , εισαγόμενων και μη, πραγματοποιείται από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) μόνο εφ’ όσον η σχετική αίτηση των ενδιαφερομένων συνοδεύεται από βεβαίωση του οικείου φορέα ιχθυοσκαλών ή του Δ/ντή ιχθυόσκαλας , περί καταβολής των οφειλών τους, προς την ιχθυόσκαλα.

Β. Το κλείσιμο διασάφησης αλιευτικών προϊόντων γίνεται από τις Τελωνειακές Αρχές, εφ’ όσον προσκομισθεί από τον υπόχρεο βεβαίωση του οικείου φορέα ιχθυοσκαλών ή του Δ/ντή ιχθυόσκαλας περί καταβολής των οφειλών του προς την ιχθυόσκαλα.

Γ. Από της ισχύος της παρούσας καταργείται η 269051 / 13.8.98 απόφασή μας.

Δ. Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 9 Μαΐου 2003

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Α. ΦΩΤΙΑΔΗΣ Γ. ΔΡΥΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!