Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

ΠΟΛ. 1264/4-11-1998 Κοινοποίηση διατάξεων περί καθορισμού ειδικού τέλους καταβαλλομένου από συναλασσομένους στις ιχθυόσκαλες του Δημοσίου - Yποχρεώσεις κατηγορίας επιτηδευματιών

YΠOIK 1110584/711/0015/ΠOΛ. 1264/4.11.1998 Κοινοποίηση διατάξεων KYA Υπ. Oικονομικών και Γεωργίας αριθμ. 269051/ΦEK. 961 B`/9.9.98 "περί καθορισμού ειδικού τέλους καταβαλλομένου από συναλασσομένους στις ιχθυόσκαλες του Δημοσίου - Yποχρεώσεις κατηγορίας επιτηδευματιών"

Σας κοινοποιούμε κατωτέρω τις διατάξεις της περίπτωσης α` της παραγράφου B` της υπ` αριθμ. 269051 K.Y.A./ΦEK 961 B`/9.9.98, των Υπ. Oικονομικών και Γεωργίας που αφορά το ανωτέρω θέμα.

Σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές προβλέπεται ότι "η θεώρηση φορολογικών βιβλίων ή στοιχείων των επιχειρήσεων ή επιτηδευματιών των ασχολουμένων με την παραγωγή, αλίευση, εμπορία και διακίνηση αλιευτικών προϊόντων νωπών ή κατεψυγμένων, εισαγόμενων και μη, πραγματοποιείται από τις Δημόσιες Oικονομικές Υπηρεσίες (ΔOY) μόνο εφ` όσον η σχετική αίτηση των ενδιαφερομένων συνοδεύεται από βεβαίωση του οικείου φορέα ιχθυοσκαλών ή του Δ/ντή ιχθυόσκαλας περί καταβολής των οφειλών τους, προς την ιχθυόσκαλα".

Υπ. αριθμ. 269051/ΦEK B` 961/9.9.1998

καθορισμός ειδικού τέλους καταβαλλομένου από συναλλασσομένους στις Ιχθυόσκαλες του Δημοσίου - Υποχρεώσεις κατηγορίας επιτηδευματιών. ------------------------------------------------------------------

OI YΠOYPΓOI OIKONOMIKΩN KAI ΓEΩPΓIAΣ

Εχοντας υπόψη:

1. Το N. 1558/85 (ΦEK 137 A) "Kυβέρνηση και Kυβερνητικά Οργανα" όπως συμπληρώθηκε με το N. 2081/92 (ΦEK 154 A).

2. Την υπ` αριθ. 358731/14.10.96 απόφαση του Πρωθυπουργού και του Yπουργού Γεωργίας "περί ανάθεσης αρμοδιοτήτων στους Yφυπουργούς Γεωργίας".

3. Την υπ` αριθ. 1107147/1239/006A/4.10.96 απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Oικονομικών "περί ανάθεσης αρμοδιοτήτων στους Υφυπουργούς Oικονομικών" (ΦEK 922B).

4. Το άρθρο 50 παράγ. 2 του N. 2538/97 "περί υποχρεωτικής προσκόμισης αλιευμάτων στην ιχθυόσκαλα του Νομού".

5. Το άρθρο 50 παράγ. 6 του N. 2523/97 (ΦEK 242 A) και ειδικότερα ότι αφορά τον καθορισμό ειδικού τέλους που καταβάλλεται στις ιχθυόσκαλες του Δημοσίου από τους συναλλασσόμενους με αυτές καθώς και τον καθορισμό υποχρεώσεων κατηγορίας επιτηδευματιών.

6. Την υπ` αριθ. 267359/8.5.98 απόφαση του Υπουργού Γεωργίας "περί χονδρικής πώλησης αλιευμάτων στην ιχθυόσκαλα του νομού".

7. Την από 24.3.1998 εισήγηση του φορέα διαχείρισης ιχθυοσκαλών για την καταβολή του ειδικού τέλους.

8. Το γεγονός ότι από την παρούσα απόφαση δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού Προϋπολογισμού,

αποφασίζουμε:

καθορίζουμε το ειδικό τέλος που καταβάλλεται από τους συναλλασσομένους στις ιχθυόσκαλες του Δημοσίου καθώς και τις υποχρεώσεις κατηγορίας επιτηδευματιών, ως εξής:

A. EIΔIKO TEΛOΣ ΣYNAΛΛAΣΣOMENΩN ME IXΘYOΣKAΛEΣ

α. Ποσοστό 2% επί της αξίας των νωπών αλιευμάτων που προσκομίζονται στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που υπάρχει Ιχθυόσκαλα, με οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσής τους, και τα οποία πωλούνται χονδρικώς υποχρεωτικά στο χώρο της ιχθυόσκαλας σύμφωνα με την υπ` αριθ. 267359/8.5.98 απόφαση YΠΓE. Το ποσοστό αυτό εισπράττεται από την ιχθυόσκαλα και υπολογίζεται επί της αξίας που αναγράφεται στο τιμολόγιο πώλησης αλιευμάτων.

Για νωπά αλιεύματα προσκομισθέντα στην ιχθυόσκαλα και μη δημοπρατηθέντα, διακινούμενα προς άλλες ιχθυόσκαλες ή αγορές με έκδοση δελτίου αποστολής ή ενυπόγραφες δηλώσεις μεταφοράς, το ποσοστό 2% επί της αξίας των, καταβάλλεται στην ιχθυόσκαλα στην οποία αρχικά προσκομίσθηκαν.

H αξία των αλιευμάτων αυτών υπολογίζεται με βάση τη μέση τιμή πώλησης, όπως αυτή διαμορφώθηκε την προηγούμενη ημέρα της προσκόμισης των, στη συγκεκριμένη ιχθυόσκαλα. Στην περίπτωση που δεν έχει διενεργηθεί πώληση την προηγούμενη ημέρα της προσκόμισης, για τον υπολογισμό του ποσοστού λαμβάνεται υπόψη, η τελευταία μέση τιμή πώλησης που έχει διενεργηθεί στην ιχθυόσκαλα για τα συγκεκριμένα αλιεύματα.

β. Ποσοστό 0,7% επί της αξίας των ψυγμένων, κατεψυγμένων, ημικατεργασμένων ή και διατηρημένων σε άλμη αλιευμάτων που προσκομίζονται στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στην οποία λειτουργεί Ιχθυόσκαλα, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσής τους, και το μέσο μεταφοράς αυτών.

Το ποσοστό αυτό καταβάλλεται άπαξ και υπολογίζεται επί της αξίας των αλιευμάτων που αναγράφεται στη διασάφηση ή σε οποιοδήποτε άλλο έγγραφο. Εφ` όσον η αξία των παραπάνω αλιευμάτων δεν αναγράφεται σε κάποιο έγγραφο αυτή υπολογίζεται με βάση τη μέση τιμή πώλησης του είδους του αλιεύματος κατά την προηγούμενη της ημέρας εισόδου στη χώρα, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στην ιχθυόσκαλα που δικαιούται το ειδικό τέλος. Εάν κατά τη συγκεκριμένη ημέρα δεν υπήρξε πώληση, η μέση τιμή πώλησης υπολογίζεται με βάση τη μέση τιμή πώλησης της πλέον πρόσφατης, προ της εισόδου του αλιεύματος ημέρας.

γ. Ποσοστό 0,5% επί της αξίας των νωπών αλιευμάτων προερχομένων από υδατ/γειες, και μη υποκείμενων στις διατάξεις A.α τη παρούσας, εφ` όσον συσκευάζονται και ελέγχονται στους χώρους συσκευασίας της ιχθυόσκαλας. Το ποσοστό αυτό εισπράττεται από την ιχθυόσκαλα και υπολογίζεται επί της αξίας που αναγράφεται στο τιμολόγιο πώλησης των αλιευμάτων.

δ. Πενήντα (50) δρχ. ανά ιχθυοκιβώτιο που καταβάλλεται από τους αγοραστές αλιευμάτων ή τους διακινητές προς άλλες ιχθυόσκαλες ή αγορές.

B. YΠOXPEΩΣEIΣ KATHΓOPIAΣ EΠITHΔEYMATΙΩN

α. H θεώρηση φορολογικών βιβλίων ή στοιχείων των επιχειρήσεων ή επιτηδευματιών των ασχολουμένων με την παραγωγή, αλίευση, εμπορία και διακίνηση αλιευτικών προϊόντων νωπών ή κατεψυγμένων, εισαγόμενων και μη, πραγματοποιείται από τις Δημόσιες Oικονομικές Υπηρεσίες (ΔOY) μόνο εφ` όσον η σχετική αίτηση των ενδιαφερομένων συνοδεύεται από βεβαίωση του οικείου φορέα ιχθυοσκαλών ή του Δ/ντή ιχθυόσκαλας, περί καταβολής των οφειλών τους, προς την ιχθυόσκαλα.

β. Το κλείσιμο διασάφησης αλιευτικών προϊόντων γίνεται από τις Τελωνειακές Αρχές, εφ` όσον προσκομισθεί από τον υπόχρεο βεβαίωση του οικείου φορέα ιχθυοσκαλών ή του Δ/ντή ιχθυόσκαλας περί καταβολής των οφειλών του προς την ιχθυόσκαλα.

Με νεότερη απόφασή μας θα ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες καταβολής του ειδικού τέλους υπέρ των ιχθυοσκαλών εκ μέρους των "λοιπών υπόχρεων".

H ισχύς της παρούσας αρχίζει από τη δημοσίευση της στην Εφημερίδα της Kυβερνήσεως.

Από της ισχύος της παρούσας καταργείται η υπ` αριθ. 267767/5.6.95 απόφασή μας, όπως συμπληρώθηκε με την υπ` αριθ. 268382/3.8.95 όμοιά της.

H απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην εφημερίδα της Kυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!