Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ, Ο.Ε.Ε.)

Ανακοίνωση διενέργειας επιμορφωτικών σεμιναρίων για την απόκτηση επαγγελματικής ταυτότητας λογιστή φοροτεχνικού Α' τάξης

* (Προσοχή στις διευκρινίσεις  που αναγράφονται στο τέλος της ανακοίνωσης)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΛΟΓΙΣΤΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ Α΄ ΤΑΞΗΣ

1. Δικαίωμα συμμετοχής στα επιμορφωτικά σεμινάρια έχουν:

α) τα μέλη του ΟΕΕ, που ασκούν επί τριετία το επάγγελμα του Λογιστή Φοροτεχνικού Β΄ τάξης,

β) οι πτυχιούχοι του Τμήματος Λογιστικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των ΤΕΙ, που ασκούν επί τετραετία το επάγγελμα του Λογιστή Φοροτεχνικού Β΄ τάξης.

Σημειώνεται ότι ο απαιτούμενος χρόνος άσκησης του επαγγέλματος λογιστή φοροτεχνικού για τους κατόχους αναγνωρισμένου μεταπτυχιακού τίτλου στη Λογιστική – Ελεγκτική, Εσωτερικό Έλεγχο, Κοστολόγηση και Διοίκηση Επιχειρήσεων μειώνεται για χρόνο ίσο προς τη διάρκεια σπουδών για την απόκτηση του τίτλου τους με την προυπόθεση ότι αποκτήθηκε ο σχετικός τίτλος στο εν λόγω κρινόμενο χρονικό διάστημα .

2.Οι αιτήσεις συμμετοχής με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους στην Κεντρική Υπηρεσία του ΟΕΕ, Μητροπόλεως 12-14, Σύνταγμα, και στα γραφεία των εδρών των Περιφερειακών Τμημάτων του ΟΕΕ, μέχρι την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012.

3   Δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν:

α. φωτοτυπία της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος λογιστή φοροτεχνικού Β΄ τάξεως, η οποία πρέπει να είναι σε ισχύ σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 6 του Ν. 3470/2006 (το δελτίο επαγγελματικής ταυτότητας να ισχύει μέχρι 31.3.2013)
β. Απόδειξη δικαιώματος ΟΕΕ για την απόκτηση της Α τάξης.
γ. τα σχετικά έγγραφα για την απόδειξη της απαιτούμενης προϋπηρεσίας στην άσκηση επαγγέλματος λογιστή φοροτεχνικού Β΄ Τάξεως και ειδικότερα:

Για τους μισθωτούς:

βεβαίωση εργοδότη,
αντίγραφο κάρτας ενσήμων IKA ή αποσπάσματα ατομικού λογαριασμού ασφάλισης ΙΚΑ ή βεβαιώσεις εργοδότη για την απόδειξη της ασφάλισης θεωρημένες από το ΙΚΑ ή αντίγραφο λογαριασμού ασφαλισμένου ΙΚΑ
βεβαίωση Επιθεώρησης Εργασίας ή αντίγραφο της κάρτας πρόσληψης ή οποιοδήποτε άλλο σχετικό με το οποίο να αποδεικνύεται η ειδικότητα του λογιστή ή βοηθού λογιστή (τα εν λόγω δικαιολογητικά δεν απαιτούνται στην περίπτωση που προσκομίζεται αντίγραφο λογαριασμού ασφαλισμένου ΙΚΑ)

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες

επικυρωμένο αντίγραφο της έναρξης επιτηδεύματος, ΚΑΔ (κωδικό δραστηριότητας ) και τροποποιήσεις –μεταβολές.
αντίγραφα εκκαθαριστικών ή δηλώσεων εισοδήματος

4. Το λεπτομερές πρόγραμμα των επιμορφωτικών σεμιναρίων (θεματολογία – διάρκεια), η ακριβής διεύθυνση των τόπων διεξαγωγής των σεμιναρίων και ο πίνακας των δικαιουμένων συμμετοχής στα επιμορφωτικά σεμινάρια θα αναρτηθούν στην Κεντρική Υπηρεσία του ΟΕΕ και στα κατά τόπους γραφεία των εδρών των Περιφερειακών Τμημάτων του ΟΕΕ καθώς και στην ιστοσελίδα του ΟΕΕ: www.oe-e.gr

Για τους αποκλειομένους θα αναρτηθούν επίσης οι σχετικοί πίνακες.

Ο Πρόεδρος του ΟΕΕ

Γεώργιος Κυδωνάκης

*  ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ Α ‘ ΤΑΞΗΣ.

1.Για την έκδοση της επαγγελματικής ταυτότητας   Α’ τάξης   είναι απαραίτητη φωτογραφία ψηφιακή (τύπου ταυτότητας) σύμφωνα με τις επισυναπτόμενες προδιαγραφές η οποία μπορεί να σταλεί με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση oeephoto@oe-e.gr (αφορά τους λογιστές φοροτεχνικούς της Αθήνας )   ή να κατατεθεί αποθηκευμένη σε CD. (αφορά τους λογιστές φοροτεχνικούς των Περιφερειακών Τμημάτων )

ΠΡΟΣΟΧΗ !! Το όνομα του αρχείου θα είναι υποχρεωτικά ο ΑΦΜ του λογιστή φοροτεχνικού.

2.Το ποσό των 147 € (δικαίωμα ΟΕΕ για την απόκτηση της Α τάξης) μπορεί να κατατεθεί στις Υπηρεσίες μας ή σε οποιοδήποτε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο λογαριασμό 040/546004/26 ή μέσω INTERNETBANKING της Εθνικής Τράπεζας .

Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση του εντύπου της Αναγγελίας άσκησης επαγγέλματος λογιστή φοροτεχνικού.

Προδιαγραφές   Ψηφιακής Φωτογραφίας (Εικόνας)

Η εικόνα πρέπει να συμφωνεί με τις ακόλουθες προδιαγραφές τεχνικής και συνθέσεως και να μπορεί να αναπαραχθεί με ένα από τους παρακάτω τρόπους: Παίρνοντας μία καινούργια ψηφιακή εικόνα ή χρησιμοποιώντας ψηφιακό σαρωτή για σάρωση της υποβληθείσης φωτογραφίας. Προδιαγραφές συνθέσεως: η υποβαλλόμενη ψηφιακή εικόνα οφείλει να πληροί τις παρακάτω προδιαγραφές συνθέσεως,

Θέση Κεφαλής: Οι φωτογραφιζόμενοι πρέπει να κοιτούν κατευθείαν μπροστά στο φακό. Το κεφάλι του ατόμου δεν πρέπει να κλίνει άνω, κάτω η πλαγίως. Το κεφάλι του ατόμου πρέπει να καλύπτει περίπου το 50% της φωτογραφίας.

Φόντο: Ο φωτογραφιζόμενος πρέπει να είναι μπροστά από ουδέτερο, ανοιχτόχρωμο φόντο. Φωτογραφίες με φόντο σκούρο ή με σχέδια δεν θα γίνονται δεκτές.

Εστίαση: Η φωτογραφία θα πρέπει να είναι ευκρινής (εστιασμένη)

Διακοσμητικά στοιχεία: Φωτογραφίες στις οποίες το πρόσωπο που φωτογραφίζεται φορά γυαλιά ή άλλα αντικείμενα που αποσπούν την προσοχή από το πρόσωπο δεν θα γίνονται δεκτές.

Καλύμματα κεφαλής και καπέλα: Φωτογραφίες με καπέλα ή καλύμματα κεφαλής λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων θα γίνονται δεκτές μόνον αν δεν σκιάζουν το πρόσωπο του ενδιαφερόμενου. Φωτογραφίες με διακριτικά φυλών ή άλλα εξαρτήματα μη θρησκευτικά δεν θα γίνονται δεκτές. Φωτογραφίες με καπέλα στολών γενικά δεν θα γίνονται δεκτές.

Απαιτούνται έγχρωμες φωτογραφίες με βάθος αποχρώσεως 24bit. Οι φωτογραφίες πρέπει είτε να φορτώνονται από μία φωτογραφική μηχανή σε ένα φάκελο στον υπολογιστή είτε, να σαρώνονται (σκανάρονται) Εάν χρησιμοποιείτε σαρωτή, οι ρυθμίσεις πρέπει να είναι από true color ή σε χρωματικό βάθος 24-bit. Δείτε πιο κάτω πρόσθετες προδιαγραφές σάρωσης.

Τεχνικές προδιαγραφές: Η υποβαλλόμενη ψηφιακή φωτογραφία πρέπει να πληροί τις παρακάτω προδιαγραφές, διαφορετικά το σύστημα θα απορρίπτει την ηλεκτρονική αίτηση.

Λήψη νέας ψηφιακής εικόνας: Η λήψη νέας ψηφιακής εικόνας πρέπει να συμβαδίζει με τα ακόλουθα:

Τύπος φωτογραφικού αρχείου: Ο τύπος του αρχείου πρέπει να είναι JPG.

Μέγεθος αρχείου εικόνας: Το μέγιστο μέγεθος του αρχείου πρέπει να είναι 240 kilobytes (240 KB).

Διακριτικά εικόνας: 360 pixels ύψος και 480 pixels πλάτος ή διαστάσεων 30mm επί 40 mm.

Βάθος χρώματος εικόνας: Χρώμα 24 bit (σημείωση: απαιτούνται έγχρωμες φωτογραφίες. Φωτογραφίες ασπρόμαυρες, μονόχρωμες (βάθος χρώματος 2 bit), χρώμα 8 bit, ή γκρίζα διαβάθμιση 8 bit δεν θα γίνονται δεκτές).

Σαρώνοντας μία υποβαλλόμενη φωτογραφία: Πριν σαρωθεί μία φωτογραφική εκτύπωση πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές σύνθεσης των προαναφερθέντων. Εάν η φωτογραφική εκτύπωση συμφωνεί με τις προδιαγραφές χρώματος και συνθέσεως, σαρώστε την φωτογραφία χρησιμοποιώντας τις ακόλουθες οδηγίες του σαρωτή:
Διακριτικότητα σαρωτή: Σάρωση τουλάχιστον 300 dpi
Τύπος φωτογραφιών αρχείου: Ο τύπος του αρχείου πρέπει να είναι JPG
Μέγεθος αρχείου εικόνας: Το μέγιστο μέγεθος του αρχείου πρέπει να είναι 240 kilobytes (240 ΚΒ)
Διακριτικά εικόνας: 360 pixels ύψος και 480 pixels πλάτος ή διαστάσεων 30mm επί 40 mm.
Βάθος χρώματος εικόνας: Χρώμα 24 bit (σημείωση: ασπρόμαυρες, μονόχρωμες, ή γκρίζες σε διαβάθμιση φωτογραφίες δεν θα γίνονται δεκτές.)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!