Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Forin.gr

ΝΕΟ: Πίνακας ανάλωσης κεφαλαίου προηγουμένων ετών

Το Forin.gr  διαθέτει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στους χρήστες του μία νέα εφαρμογή που ενοποιεί και σας προσφέρει όλη την απαραίτητη πληροφορία που θα χρειαστείτε για να σχηματίσετε ορθά τον «Πίνακα Φορολογηθέντων και Αναλωθέντων Κεφαλαίων» του φορολογούμενου.

Ο φορολογούμενος προκειμένου να επικαλεστεί ανάλωση κεφαλαίου για την κάλυψη της διαφοράς μεταξύ δηλωθέντος και τεκμαρτού εισοδήματος, αρκεί να συμπληρώσει τους κωδικούς 787 – 788 του πίνακα 6 «Πρόσθετα πληροφοριακά στοιχεία – Ποσά που μειώνουν την ετήσια δαπάνη» του εντύπου Ε1. Για τη συμπλήρωση των κωδικών αυτών, προϋπόθεση αλλά και υποχρέωση του φορολογούμενου αποτελεί η σύνταξη του αναλυτικού πίνακα φορολογηθέντων και αναλωθέντων κεφαλαίων.

Η εφαρμογή που αναπτύξαμε, όχι μόνο σας δίνει τη δυνατότητα να συμπληρώσετε και να εκτυπώσετε τον «Πίνακα Φορολογηθέντων και Αναλωθέντων Κεφαλαίων» αλλά σας παρέχει αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση κάθε κελιού του Πίνακα ξεχωριστά. Ενεργοποιώντας τη βοήθεια στην εφαρμογή και μεταφέροντας τον κέρσορα του ποντικιού στο κελί που σας ενδιαφέρει να συμπληρώσετε, είστε σε θέση να δείτε είτε το σημείο της δήλωσης στο οποίο αναγράφεται το ποσό που χρειάζεστε, είτε την απαραίτητη πληροφορία, όπως τη συγκεντρώσαμε και τη ψηφιοποιήσαμε στο Forin.gr, ιδιαίτερα για τη στήλη των τεκμηρίων δαπανών διαβίωσης.

Συγκεκριμένα, για τη στήλη των τεκμηρίων δαπανών διαβίωσης είναι διαθέσιμο:

  • Το σύνολο των διατάξεων του άρθρου 16 του Κ.Φ.Ε., όπως ίσχυαν κάθε οικονομικό έτος από το 1996 έως σήμερα
  • Το σύνολο των οδηγιών για τη συμπλήρωση του Πίνακα Προσδιορισμού της Ετήσιας Τεκμαρτής Δαπάνης, όπως δόθηκαν από το ΥΠ.ΟΙΚ. από το 1996 έως σήμερα
  • Το σύνολο των πινάκων υπολογισμού των τεκμηρίων, όπως δημοσιεύονταν από το ΥΠ.ΟΙΚ. κάθε έτος από το 1996 έως σήμερα

Έχοντας όλα αυτά τα δεδομένα στη διάθεση σας, είστε σε θέση να επαναϋπολογίσετε κατά το δυνατόν ευκολότερα το συνολικό ποσό των τεκμηρίων δαπανών διαβίωσης ανά οικονομικό έτος.
Μπορείτε να δείτε και να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή «Ανάλωση Κεφαλαίου» εδώ.

Σημειώνεται ότι προϋπόθεση για τη χρήσης της εφαρμογής αποτελεί η ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στο Forin.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!