Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Forin.gr

Ενημέρωση: Εφαρμογή υπολογισμού του τεκμαρτού εισοδήματος για το 2011

Η εφαρμογή του Forin.gr για τον υπολογισμό του τεκμαρτού εισοδήματος των φορολογουμένων ενημερώθηκε και πλέον είναι επικαιροποιημένη βάσει των αλλαγών που πραγματοποιήθηκαν στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (Ν. 2238/1994) με το Ν. 3986/2011. Προστέθηκε επιπλέον η δυνατότητα προσθήκης και των δαπανών απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (Άρθρο 17 του Κ.Φ.Ε.) προκειμένου να είστε σε θέση να αθροίσετε το σύνολο των στοιχείων που προσδιορίζουν το τεκμαρτό σας εισόδημα για τη δήλωση εισοδήματος που θα υποβάλλετε το 2012.

Με λίγα λόγια θα σας υπενθυμίσουμε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή.

Η εφαρμογή βρίσκεται στη διεύθυνση: http://www.forin.gr/tools/tekmhria

Αφού επιλέξετε εάν είστε άγαμος ή έγγαμος (ή συνταξιούχος) καλείστε να επιλέξετε τη δαπάνη που θέλετε να υπολογίσετε από τα δύο μενού της εφαρμογής “Δαπάνες διαβίωσης” και “Δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων”.

Το πρώτο menu αφορά τις ετήσιες αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης, όπως φαίνεται παρακάτω.

Επιλέγοντας για παράδειγμα “Πρώτη κατοικία” θα κληθείτε ακολούθως να συμπεριλάβετε όλα, όπως φαίνεται στη συνέχεια, τα απαραίτητα στοιχεία για τον υπολογισμό της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης που προκύπτει από την κύριά σας κατοικία. Αφού συμπληρώσετε τα απαραίτητα, για το σωστό υπολογισμό, πεδία, πατάτε “ΠΡΟΣΘΗΚΗ”.

Με τον ίδιο τρόπο επιλέγετε στο δεύτερο menu τον τύπο των δαπανών απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (άρθρο 17 του Κ.Φ.Ε.) που θέλετε να συμπεριλάβετε στον υπολογισμό του τεκμαρτού σας εισοδήματος.

Κάθε αντικειμενική δαπάνη που υπολογίζετε εμφανίζεται συγκεντρωτικά σε δύο πίνακες: Δαπάνες διαβίωσης και Δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.  Στους πίνακες αυτούς έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον υπολογισμό των ετησίων αντικειμενικών δαπανών πατώντας το εικονίδιο “i” ή να διαγράψετε κάποια δαπάνη, όπως φαίνεται παρακάτω.

Η εφαρμογή υπολογισμού των τεκμηρίων είναι μία απλή και εύκολη στη χρήση διαδικτυακή εφαρμογή που ευελπιστούμε ότι θα σας είναι και φέτος χρήσιμη είτε είστε λογιστής/φορολογικός σύμβουλος είτε φορολογούμενος. Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή εντελώς δωρεάν εδώ.

Με χαρά θα διαβάσουμε τα σχόλια σας και τις παρατηρήσεις σας είτε στο χώρο των σχολίων της εφαρμογής είτε στο χώρο επικοινωνίας μαζί μας εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!