Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Forin.gr

ΝΕΟ: Φορολογικό ημερολόγιο

Συνεχίζοντας τον εμπλουτισμό της ύλης του Forin.gr, δημιουργήσαμε και σας παρέχουμε μέσα από την ιστοσελίδα μας ένα πλήρες ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ στο οποίο μπορείτε να ανατρέχετε προκειμένου να είστε βέβαιοι ότι δεν έχετε παραλείψει οποιαδήποτε φορολογική σας υποχρέωση.

Ενημερωμένο βάσει των διατάξεων της φορολογικής νομοθεσίας, το φορολογικό ημερολόγιο του Forin.gr περιλαμβάνει περισσότερες από 135 σειρές φορολογικών υποχρεώσεων οι οποίες μεταφράζονται σε περισσότερες από 2.000 καταληκτικές ημερομηνίες μέχρι το τέλος του 2013. Ενδεικτικά, περιλαμβάνονται φορολογικές υποχρεώσεις από τους ακόλουθους νόμους:

Νόμοι που ενδεικτικά περιλαμβάνονται
Ν. 2238/1994 (Κ.Φ.Ε.) Π.Δ. 186/1992 (Κ.Β.Σ.)
Ν. 2859/2000 (Φ.Π.Α.) Ν. 3943/2011
Ν. 3877/2010  Ν. 3842/2010
Ν. 3492/2006 Ν. 3427/2005
Ν. 3371/2005 Ν. 3296/2004
Ν. 3283/2004 Ν. 3091/2002
Ν. 2948/2001 Ν. 2778/1999
Ν. 2703/1999 Ν. 2579/1998
Ν. 2459/1997 Ν. 2328/1995
Ν. 1882/1990 Ν. 1731/1987
Ν. 27/1975

Άρτιο τεχνικά, το φορολογικό ημερολόγιο του Forin.gr σας παρέχει ένα σύνολο δυνατοτήτων που στοχεύει στον ευκολότερο προγραμματισμό και στην έγκαιρη τακτοποίηση των φορολογικών σας υποχρεώσεων. Η δυνατότητα της εκτενούς αναζήτησης, η δυνατότητα φιλτραρίσματος των παρουσιαζόμενων φορολογικών υποχρεώσεων αλλά και η η δυνατότητα ειδοποίησης στο προσωπικό σας e-mail για τις καταληκτικές προθεσμίες που σας αφορούν είναι τα σημαντικότερα από τα εργαλεία τα οποία έχετε στη διάθεση σας.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

Το φορολογικό ημερολόγιο του Forin.gr σας δίνει τη δυνατότητα να αναζητήσετε τις καταληκτικές προθεσμίες που σας ενδιαφέρουν με μία σειρά από τρόπους. Συγκεκριμένα, έχετε τη δυνατότητα αναζήτησης:

  • βάσει της ημέρας, της εβδομάδας ή του μήνα που διανύουμε

  • βάσει καταληκτικής ημερομηνίας (π.χ. 31/10/2012 ή 31 Οκτωβρίου 2012)

  • βάσει συγκεκριμένων λέξεων - φράσεων (π.χ. ενταλμάτων)

  • βάσει συνδυασμού των παραπάνω τρόπων, όπως φαίνεται ακολούθως

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

Μία χρήσιμη δυνατότητα που αξίζει να κατανοήσετε είναι η χρήση φίλτρων στις παρουσιαζόμενες φορολογικές υποχρεώσεις. Όλα τα γεγονότα που είναι καταχωρημένα στο φορολογικό ημερολόγιο του Forin.gr έχουν συνδυαστεί με συγκεκριμένες λέξεις - κλειδιά (π.χ. Περιοδική δήλωση Φ.Π.Α.) . Οι λέξεις αυτές παρουσιάζονται στην υποενότητα "Φίλτρα" στα αριστερά της κεντρικής σελίδας του ημερολογίου όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Επιλέγοντας τη λέξη - κλειδί που επιθυμείτε, είστε σε θέση να περιορίσετε τις παρουσιαζόμενες φορολογικές υποχρεώσεις αυστηρά σε αυτές που σας αφορούν. Έστω, για παράδειγμα, ότι θέλετε να δείτε την καταληκτική ημερομηνία για την περιοδική δήλωση Φ.Π.Α.. Επιλέγετε την "Περιοδική δήλωση Φ.Π.Α." από τα φίλτρα και πατάτε το κουμπί "Φίλτρο", όπως φαίνεται ακολούθως.

Τα παρουσιάζομενα αποτελέσματα "φιλτράρονται" και στην οθόνη σας εμφανίζονται μόνο εκείνα που έχετε εσείς επιλέξει. Με τον τρόπο αυτό είστε σε θέση να εντοπίζετε γρηγορότερα και χωρίς να χρειαστεί να προσπελάσετε το σύνολο των υποχρεώσεων π.χ. του μήνα τις υποχρεώσεις που σας απασχολούν. Το αποτέλεσμα του παραπάνω "φιλτραρίσματος" παρουσιάζεται στην ακόλουθη εικόνα.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Ιδιαίτερης σπουδαιότητας είναι επίσης η δυνατότητα προσθήκης ειδοποιήσεων για τις καταληκτικές ημερομηνίες που σας αφορούν. Προσθέτοντας μία ειδοποίηση για ένα μεμονωμένο γεγονός ή για μία σειρά από γεγονότα, το Forin.gr σας ενημερώνει στο e-mail σας στο χρόνο που εσείς ορίζετε για τις προθεσμίες που πλησιάζουν. Η δυνατότητα αυτή σας παρέχεται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.

Μπορείτε να προσθέσετε ειδοποίηση για οποιοδήποτε γεγονός εσείς επιθυμείτε από το κουμπί "Διαχείρισης ειδοποιήσεων" όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

 

Στην οθόνη που σας παρουσιάζεται, επιλέγετε "Προσθήκη νέας ειδοποίησης", όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Ακολούθως ρυθμίζετε τον τρόπο ειδοποίησης που επιθυμείτε (διαθέσιμη στην παρούσα φάση είναι μόνο η ειδοποίηση μέσω e-mail) καθώς και το χρόνο που επιθυμείτε να λαμβάνετε τις ειδοποιήσεις (π.χ. 3 ημέρες πριν). Δείτε σχετικά την ακόλουθη εικόνα.

Σημειώνεται ότι επιλέγοντας "Υπενθύμιση για όλες τις σχετικές ημερομηνίες", θα ειδοποιηθείτε για όλα τα όμοια, με το γεγονός που επιλέξατε, μελλοντικά γεγονότα. Έτσι, εάν επιλέξετε να προσθέσετε μία ειδοποίηση για την "Υποβολή ανακεφαλαιωτικού πίνακα ενδοκοινοτικών παραδόσεων αγαθών και παρεχόμενων υπηρεσιών (Φ4) προηγούμενου μήνα" που λήγει π.χ. στις 26 Οκτωβρίου και επιλέξετε το κουμπί "Υπενθύμιση για όλες τις σχετικές ημερομηνίες", θα ενημερώνεστε και για τις επόμενες καταληκτικές προθεσμίες του ίδιου γεγονότος.

Τις ειδοποιήσεις που έχετε κατά καιρούς προσθέσει μπορείτε να τις διαχειριστείτε συνολικά από τη "Διαχείριση ειδοποιήσεων" όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Επιλέγοντας "Διαχείριση ειδοποιήσεων", μεταβαίνετε στη σελίδα διαχείρισης των ειδοποιήσεων που έχετε προσθέσει από όπου και μπορείτε να μεταβάλλετε τον τρόπο ή/και το χρόνο των ειδοποιήσεων σας ή ακόμη και να διαγράψετε κάποια ειδοποίηση που ενδεχομένως πλέον δε σας αφορά.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΘΕΙΣΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ

Στο φορολογικό ημερολόγιο του Forin.gr, έχετε επίσης τη δυνατότητα να δείτε σε μία σελίδα όλες τις προθεσμίες εκπλήρωσης φορολογικών υποχρεώσεων που έχουν παραταθεί. Επιλέξτε απλά "Παρατάσεις υποβολής δηλώσεων" όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα και δείτε όλες τις παρατάσεις που έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεντρωτικά, οι προσφερόμενες δυνατότητες του Φορολογικού Ημερολογίου του Forin.gr:

  • Δυνατότητα εντοπισμού υποχρεώσεων ημέρας/εβδομάδας/μήνα
  • Δυνατότητα αναζήτησης υποχρεώσεων που λήγουν σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο
  • Δυνατότητα αναζήτησης υποχρεώσεων βάσει λέξεων ή φράσεων
  • Δυνατότητα χρήσης των φίλτρων του Forin.gr για να περιορίσετε τα αποτελέσματα της αναζήτησής σας
  • Δυνατότητα προσθήκης ειδοποιήσεων προκειμένου να ενημερώνεστε στο προσωπικό σας e-mail για τις επερχόμενες καταληκτικές προθεσμίες που σας αφορούν
  • Δυνατότητα προσπέλασης συγκεντρωτικά όλων των καταληκτικών προθεσμιών που έχουν παραταθεί

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Φορολογικό Ημερολόγιο του Forin.gr εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!