Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.: Επιστολή προς Υ.Ο. για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ Υ.Ο.ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ 4-10-2012

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 22- 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΗΛ.: 2310/554.073 - FAX: 2310/523.666

www.efeeth.gr,

e-mail: efeethe@otenet.gr, efeeth@efeeth.gr

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ακόμη μία φορολογική μεταρρύθμιση αναγγέλθηκε ότι θα γίνει σύντομα. Είναι η δέκατη έκτη μέσα σε τρία χρόνια. Οι προηγούμενες απέτυχαν παταγωδώς γιατί λόγω της φορολογικής λαίλαπας κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και στους μισθωτούς και συνταξιούχους δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Και αντί να εντατικοποιηθεί ο ελεγκτικός μηχανισμός για την πάταξη της φοροδιαφυγής, διέρρευσε ότι οι ατομικές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται πλέον με ένα οριζόντιο φόρο σε ποσοστό 35%. Το μέτρο αυτό εάν εφαρμοσθεί θα είναι η ταφόπλακα των νόμιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που ήδη είναι υπό κατάρρευση αφού τα λουκέτα στη αγορά είναι χιλιάδες και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες μαζί με τους υπαλλήλους τους περνάνε στην ανεργία.

Σε καιρούς ύφεσης είναι εγκληματικό να αυξάνεις τους φορολογικούς συντελεστές, διότι αυξάνεται η φοροδιαφυγή και το κράτος δεν εισπράττει τους φόρους που προϋπολογίζει. Η Φοροδιαφυγή αποτελεί σοβαρό έγκλημα - απάτη σε βάρος του κράτους. Εκτός από ποινικό αδίκημα που μπορεί να σημειωθεί κατά παράβαση ή καταστρατήγηση του φορολογικού νόμου, θεωρείται και έντονα αντικοινωνική συμπεριφορά δεδομένου ότι το συνολικό ποσό αυτής τελικά επωμίζεται , με πρόσθετα κυβερνητικά μέτρα, το σύνολο των φορολογουμένων. Επιτακτική ανάγκη είναι να παταχθεί η φοροδιαφυγή γιατί δεν έχουμε πλέον κανένα περιθώριο ως χώρα. Είμαστε σε αυτό τον αγώνα μπροστάρηδες και θα βοηθήσουμε σε αυτή τη κατεύθυνση την κυβέρνηση.

Είμαστε όμως αντίθετοι σε οποιαδήποτε φορολογική επιβάρυνση και ιδιαίτερα στη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 35% των εισοδημάτων των νόμιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Απαιτούμε επιτέλους ένα σταθερό και απλό φορολογικό σύστημα με αναπτυξιακό προσανατολισμό, θέλουμε μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, διότι η χώρα και η οικονομία δεν σώζεται με φορολογικές επιδρομές αλλά με ανάπτυξη, επενδύσεις και με δημιουργία θέσεων εργασίας. Τέτοια μέτρα περιμένουμε και όχι πάλι φορολογικές επιβαρύνσεις που εκ των προτέρων είναι αποτυχημένη συνταγή .

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΟΒΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!