Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΑΑΔΕ Συνάντηση για τη διασύνδεση ταμειακών με POS

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΑΔΕ
Ανεξάρτητη Αρχή
Δημοσίων Εσόδων

Αθήνα, 19 Ιουνίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΑΔΕ: Συνάντηση για τη διασύνδεση ταμειακών με POS

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή και υπηρεσιακών στελεχών του οργανισμού με εκπροσώπους επιχειρήσεων που υποστηρίζουν τεχνολογικά ταμειακές μηχανές, φορολογικούς μηχανισμούς και μηχανήματα συναλλαγών με κάρτες (pos), καθώς και με παρόχους ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία μεταξύ όλων των πλευρών και καταγράφηκε η μέχρι στιγμής πρόοδος στο μεγάλο έργο της διασύνδεσης ταμειακών μηχανών και pos. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα έχουν πιστοποιηθεί τα λογισμικά αναβάθμισης για  50 τύπους ταμειακών μηχανών, που αντιστοιχούν σε 220.000 ταμειακές μηχανές, δηλ. στο 55%  των ταμειακών μηχανών που λειτουργούν στην αγορά.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης καταγράφηκαν οι σημαντικές τεχνολογικές προκλήσεις του έργου και διαπιστώθηκε η ανάγκη να δοθεί χρόνος προσαρμογής για την πλήρη προετοιμασία του συνόλου της αγοράς, ο οποίος θα καθοριστεί σε συνεργασία με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, μετά τις εκλογές.

Τέλος, συμφωνήθηκε να συνεχιστούν και να ενταθούν οι τεχνικές συναντήσεις με κλιμάκια από όλες τις πλευρές, υπό το συντονισμό της ΑΑΔΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
20/06/2023 10:36:44

“Τι όμορφα και ευλαβικά πάνε τα δάκτυλα σας μα δεν γνωρίζει η δεξιά τι πράττει η αριστερά σας “

είχε πει ο ποιητής Γ. Σουρής για μια κυριά που νόμιζε ότι έπαιζε πιάνο.

Τους στοίχους αυτούς τους αφιερώνω στους υπευθύνους της ΑΑΔΕ που οραματίζονται μεγάλα έργα αλλά μετά από χρόνια διαπιστώνουν ότι , “δεν είναι δυνατή η έναρξη του εγχειρήματος, εντός των χρονοδιαγραμμάτων. καταγράφηκαν οι σημαντικές τεχνολογικές προκλήσεις του έργου και διαπιστώθηκε η ανάγκη να δοθεί χρόνος προσαρμογής για την πλήρη προετοιμασία ……”.

Κύριοι της ΑΑΔΕ δεν κάνετε καλά την δουλειά σας και επιτρέπετε στην παραοικονομία να κάνει πάρτι.

Είστε οι υπεύθυνοι στο έγκλημα που διαπράττετε στην κοινωνία και κατά τα αλλά με τις αποφάσεις σας εξουθενώνετε τους λογιστές και διαλύετε το επάγγελμα του Λογιστή Φοροτέχνη.

Αν δεν μπορείτε να συνδέσετε ταμειακές μηχανές, φορολογικούς μηχανισμούς και μηχανήματα συναλλαγών με κάρτες , καλά θα είναι να πάτε σπίτι σας. Ο μόνος ωφελούμενους είναι η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή.