Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Νομοσχέδιο Ολοκληρωμένο Σύστημα Παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας και άλλες διατάξεις

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου "Ολοκληρωμένο Σύστημα Παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας - Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις".

Ως προς το βασικό αντικείμενο του νομοσχεδίου, και σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση αυτού, σημειώνεται ότι η Ανακουφιστική Φροντίδα αποτελεί μια ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών υγείας, που επιδιώκει τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής, τη διεύρυνση των θεραπευτικών επιλογών ασθενών που πάσχουν από απειλητική για τη ζωή τους ή από χρόνια εξελικτική νόσο, μέσω της πρόληψης, αξιολόγησης και ανακούφισης των οργανικών, ψυχοκοινωνικών και πνευματικών αναγκών και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθ’ όλη την πορεία της νόσου μέχρι την αποκατάσταση ή και το τελικό στάδιο. Η Ανακουφιστική Φροντίδα προάγει φιλικούς για τους ασθενείς όρους θεραπείας και νοσηλείας και εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη συμμετοχή της οικογένειας και των λοιπών οικείων προσώπων των ασθενών κατά τη διάρκεια της νόσου, της λήψης θεραπείας και της νοσηλείας.

Στο Μέρος Γ του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας (ρυθμίσεις για το πρόγραμμα εμβολιασμού, για θέματα προσωπικού, για τον Ε.Ο.Δ.Υ. και πολλά ακόμα θέματα.

Ως προς τα επιμέρους θέματα του νομοσχεδίου, επισημαίνουμε ότι με το άρθρο 58 αυτού προβλέπεται η αυτοδίκαιη και αναδρομική ανάκληση των διοικητικών προστίμων, μετά των αναλογούντων τόκων εκπρόθεσμης καταβολής, που επιβλήθηκαν στα φυσικά πρόσωπα που έχουν γεννηθεί έως και την 16η.1.1961, λόγω μη εμβολιασμού τους, υπό την προϋπόθεση:

α) είτε να εμβολιάστηκαν με δεύτερη δόση εμβολίου ή με μία δόση μονοδοσικού εμβολίου σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες έως και την 31η.12.2022,

β) είτε να εξαιρέθηκαν από την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19 από τις αρμόδιες Επιτροπές έως και την 31η.12.2022.

Με το άρθρο 59 του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι το εμβόλιο κατά της γρίπης αποζημιώνεται εξ ολοκλήρου από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς την ανάγκη προσκόμισης ιατρικής συνταγής.

Τέλος, με το άρθρο 79 του νομοσχεδίου χορηγείται νέα παράταση στην προθεσμία ολοκλήρωσης επενδυτικών σχεδίων, εννέα (9) μηνών για τα επενδυτικά σχέδια του ν. 3299/2004 και ενός (1) έτους για τα επενδυτικά σχέδια του ν. 3908/2011, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει ο ν. 4399/2016. Η παράταση αυτή κρίνεται απαραίτητη για την ολοκλήρωση των εν λόγω επενδυτικών σχεδίων, λαμβανομένης υπόψη της συμβολής τους στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Παρατίθεται ακολούθως το σχέδιο νόμου και η αιτιολογική του έκθεση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!