Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΛ Χαιρετίζουμε την κινητοποίηση των αυτοαπασχολούμενων λογιστών την Παρασκευή

ΠΟΛ

Χαιρετίζουμε την κινητοποίηση των αυτοαπασχολούμενων λογιστών την Παρασκευή 2/12/2022 στο Υπ. Οικ.

Το ΔΣ της ΠΟΛ χαιρετίζει την απόφαση της ΓΣ της ΕΦΕΕΑ, της ένωσης των αυτοαπασχολούμενων  λογιστών της Αττικής, για την κινητοποίηση της Παρασκευής 2/12/2022 στο Υπ. Οικονομικών στις  10 πμ με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου αλλά και τα γενικότερα προβλήματα.

Είναι δίκαιη η αγανάκτηση των αυτοαπασχολουμένων όπως και των μισθωτών λογιστών, αφού  τελικά όλο το “θαύμα της ψηφιοποίησης” το φορτωνόμαστε εμείς, με ανυπολόγιστες συνέπειες  στο ωράριο, στην υγεία και το εισόδημά μας. 

Στη διελκυστίνδα της ψηφιοποίησης, μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι του κλάδου βρισκόμαστε  στην ίδια πλευρά. Στην απέναντι πλευρά βρίσκεται η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι  προηγούμενες, που νομοθετούν για τα συμφέρονται των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Οι  ατελείωτες ώρες δουλειάς από το πρωί μέχρι το βράδυ, τα ασταμάτητα βάρη που μας  φορτώνουν, τσακίζουν τη δική μας καθημερινότητα ενώ οι μεγάλοι όμιλοι χαμογελούν γιατί τα  κέρδη τους που ανεβαίνουν κάθε χρόνο με γεωμετρική πρόοδο.  

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των mydata αλλά και της ψηφιακής κάρτας εργασίας!  Μόνο θυμό μπορεί να μας γεμίζει η χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας στις 8 το βράδυ(!!!) για ολιγοήμερη παράταση της διορίας της ψηφιακής απογραφικής διαδικασίας και  ενώ πολλοί συνάδελφοι έχουν γονατίσει από το βάρος των ατελείωτων ωραρίων. 

Η ανακοίνωση μάλιστα αναφέρει ότι «με το “Εργάνη ΙΙ” και την ψηφιακή κάρτα οι εργαζόμενοι  μπορούν να υπερασπιστούν πιο αποτελεσματικά τα δικαιώματά τους».

Από την μέχρι τώρα  εμπειρία της λειτουργίας της ψηφιακής κάρτας αποδεικνύεται το αντίθετο. Οι τραγελαφικές  καταστάσεις με κάρτες που «χτυπιούνται» κανονικά ενώ οι εργαζόμενοι καλούνται να συνεχίσουν  τη δουλειά, είναι μόνο μία από τις πλευρές που αποδεικνύουν ότι το μέτρο αυτό είναι κοροϊδία! 

Πραγματική υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και κατοχύρωσης του εργάσιμου  χρόνου είναι μόνο η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο, η υλοποίηση του  καθολικού αιτήματος των εργαζομένων για την κατάργηση του ν. Χατζηδάκη.

Για αυτό η ΠΟΛ και  τα σωματεία μισθωτών λογιστών σε όλη τη χώρα συμμετείχαμε στην μεγάλη πανεργατική  απεργία στις 9 Νοέμβριου και συνεχίζουμε με νέες πρωτοβουλίες. 

Μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι λογιστές βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά για τα ζητήματα  του κλάδου αλλά και για τα μεγάλα ζητήματα της ακρίβειας, της φοροληστείας, της  ιδιωτικοποίησης της υγείας, των πλειστηριασμών. 

Στηρίζουμε την κινητοποίηση της ΕΦΕΕΑ! 

Δυναμώνουμε την συμπόρευση εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων του κλάδου για τα  κοινά συμφέροντά μας! Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να γραφτούν και να συμμετέχουν  στα σωματεία της ΠΟΛ, όλους τους αυτοαπασχολούμενους να γραφτούν και να συμμετέχουν  στις ενώσεις τους! 

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στα μεγάλα συλλαλητήρια στις 17 Δεκεμβρίου σε όλη τη χώρα  και διεκδικούμε ανάμεσα σε άλλα:

  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου και  κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στην ενέργεια.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης (π.χ. γάλα,  άλευρα, έλαια, λίπη) και κατάργηση του ΦΠΑ σε αυτά τα είδη.
  • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα  εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις,  διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!