Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΣΕΓΕ Να υπάρξει στρατηγικός σχεδιασμός ώστε οι γυναίκες επιχειρηματίες να ξεπεράσουν τα εμπόδια

Στις 19 Νοεμβρίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας.

Με αυτή την αφορμή ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος - ΣΕΓΕ, υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή του ότι «στην Ελλάδα, το ήδη χαμηλό ποσοστό συμμετοχής των γυναικών σε ανώτατες διοικητικές θέσεις στις ελληνικές επιχειρήσεις τη φετινή χρονιά, κατέγραψε μία ακόμη μικρή μείωση, από 25,8% το 2021 σε 25,5% το 2022, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη μελέτη της ICAP CRIF για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα ενώ με βάση τον Παγκόσμιο Δείκτη Ισότητας των Φύλων (Gender Gap Index), του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για το 2022, η Ελλάδα κατέχει την 100η θέση, πέφτοντας για ακόμη μια χρονιά σε χαμηλότερη θέση».

Υπογραμμίζεται ότι «είμαστε μια από τις μόλις 7 χώρες που το νομικό πλαίσιο είναι απόλυτα ισόνομο μεταξύ γυναικών και ανδρών, αλλά κάπου χάνεται αυτή η Ισότητα στην πράξη».

«Η προώθηση και ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας πρέπει να γίνει προτεραιότητα! Δεν δεχόμαστε να είμαστε εργαζόμενες δεύτερης κατηγορίας!», δηλώνει η πρόεδρος του ΣΕΓΕ, Λίνα Τσαλταμπάση και τονίζει ότι: «Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει στρατηγικός σχεδιασμός και συλλογική προσπάθεια ώστε να μπορέσουν οι γυναίκες επιχειρηματίες να ξεπεράσουν τα πολλαπλά εμπόδια που θα βρεθούν στο δρόμο τους. Έτσι θα κάνουμε ουσιαστικά βήματα προς την πραγματική ισότητα των φύλων σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, πετυχαίνοντας τα «αυτονόητα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!