Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΕΛΣΤΑΤ Έρευνα κόστους εργασίας, έτος 2020

ΕΛΣΤΑΤ

Πειραιάς, 11 Νοεμβρίου 2022

Δελτίο Τύπου

Έρευνα κόστους εργασίας, έτος 2020

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει στοιχεία για το κόστος εργασίας στην Ελλάδα, για το έτος 2020, στις επιχειρήσεις των κλάδων Β έως Σ της Στατιστικής Ταξινόμησης των Οικονομικών Δραστηριοτήτων ΣΤΑΚΟΔ 08/NACE Αναθ. 2 εξαιρουμένου του κλάδου Ξ (Δημόσια Διοίκηση και Άμυνα, Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση). 

Βασικός σκοπός της έρευνας κόστους εργασίας είναι να παρέχει μια ολοκληρωμένη και λεπτομερή εικόνα της δομής του κόστους εργασίας σε εθνικό επίπεδο, με την παραγωγή στατιστικών στοιχείων που αφορούν τον αριθμό των μισθωτών, τις ώρες εργασίας που πραγματοποιήθηκαν, τις ώρες εργασίας που αμείφθηκαν και το κόστος εργασίας με ανάλυση στις βασικές του συνιστώσες. 

Ως κόστος εργασίας νοείται το σύνολο των δαπανών που επωμίζονται οι εργοδότες προκειμένου να απασχολήσουν εργαζόμενους.

Για τον υπολογισμό του κόστους εργασίας οι τυχόν επιδοτήσεις ή επιχορηγήσεις που λαμβάνει ο εργοδότης αφαιρούνται. 

Το μισθολογικό κόστος είναι η κυρίαρχη συνιστώσα του κόστους εργασίας καθώς αντιστοιχεί σε ποσοστό 79,7% του συνολικού κόστους εργασίας ενώ στους διάφορους κλάδους της οικονομίας το ποσοστό του κυμαίνεται από 74,5% έως 83,7%.

Η δεύτερη μεγαλύτερη συνιστώσα είναι οι εργοδοτικές εισφορές σε ποσοστό 20,1% ενώ οι υπόλοιπες συνιστώσες αποτελούν το 0,7% του κόστους εργασίας. 

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΕΛΣΤΑΤ στο σύνολό του εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!