Τράπεζα Πειραιώς Επίσκεψη του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας, Χρήστου Μεγάλου, στη Θεσσαλία
Τη δέσμευση της Τράπεζας Πειραιώς να στηρίζει ουσιαστικά τις ελληνικές επιχειρήσεις επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Θεσσαλία.
Συνοδευόμενος από τον ανώτερο γενικό διευθυντή Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Θοδωρή Τζούρο, καθώς και τους Αντώνη Κατραούρα, γενικό διευθυντή Head of Commercial Banking, Ανδρέα Δημητριάδη επικεφαλής των επιχειρηματικών κέντρων Β. Ελλάδας και Δημήτριο Ντίνα, Δ/ντή του Επιχειρηματικού Κέντρου Θεσσαλίας - Κ. Μακεδονίας, ο κ. Μεγάλου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους επιχειρήσεων της περιοχής που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό κλάδο.
Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε τις παραγωγικές μονάδες και συναντήθηκε με εκπροσώπους του ομίλου εταιρειών εκκόκκισης και εμπορίας βάμβακος και δημητριακών ΜΑΡΚΟΥ, καθώς και της εταιρείας παραγωγής τυροκομικών προϊόντων ΡΟΥΣΣΑΣ Α.Ε.
Ο όμιλος εταιριών ΜΑΡΚΟΥ, ξεκίνησε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην εκκόκκιση και εμπορία βάμβακος το 1955. Έχει παρουσία σε όλη την Ελλάδα με εγκαταστάσεις εκκόκκισης και αποθήκευσης βάμβακος.
Η εταιρεία ΡΟΥΣΣΑΣ Α.Ε, δραστηριοποιείται στον κλάδο της τυροκομίας από το 1952,και έχει εξαγωγικό χαρακτήρα, καθώς εξάγει πάνω από το 90% της ετήσιας παραγωγής της σε ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Αυστραλία, Μέση και 'Απω Ανατολή.
Η επίσκεψη στη Θεσσαλία σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να σταθεί στο πλευρό των ελληνικών επιχειρήσεων, θέτοντας στη διάθεση τους πληθώρα επιλογών για χρηματοδότηση των επενδυτικών τους σχεδίων και παροχή κεφαλαίων κίνησης.
Ο κ. Μεγάλου, αναφέρθηκε στις θετικές προοπτικές του κλάδου της αγροδιατροφής και της οικονομίας γενικότερα, αλλά και στις προκλήσεις που δημιουργεί για τις επιχειρήσεις το διεθνές μακροοικονομικό περιβάλλον.
Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων ανέλυσαν τους μελλοντικούς τους σχεδιασμούς με έμφαση στην εξωστρέφεια, την καινοτομία, σε επενδύσεις ΑΠΕ και εξοικονόμησης κόστους ενέργειας, στον εκσυγχρονισμό των μονάδων και στην κυκλική οικονομία καθώς και στην εκμετάλλευση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων των ελληνικών προϊόντων και στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής και του Έλληνα παραγωγού, μεταφέροντας παράλληλα τις αισιόδοξες εκτιμήσεις τους για το παρόν και μέλλον του κλάδου της αγροδιατροφής.
Έθεσαν ωστόσο και τον προβληματισμό τους για την ιδιαίτερη συγκυρία της παγκόσμιας και ελληνικής οικονομίας και το κλίμα αβεβαιότητας που δημιουργεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση, η αναμενόμενη άνοδος των επιτοκίων και οι συνεχείς ανατιμήσεις και προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, των επιπτώσεων αυτών στην απρόσκοπτη και βιώσιμη λειτουργία τους καθώς και των τρόπων επιτυχούς διαχείρισης τους.
Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς επιβεβαίωσε τη δέσμευση της στη στήριξη των επιχειρήσεων, παρέχοντας τους καθοδήγηση, τεχνογνωσία και χρηματοδότηση μέσω της αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων και με εξειδικευμένα προϊόντα που καλύπτουν κάθε τους ανάγκη.
Η σταθερή αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται από την κινητοποίηση των χρηματοδοτικών πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ και του Αναπτυξιακού Νόμου καθώς και η ευχέρεια χρηματοδότησης από τις ελληνικές τράπεζες μετά την αύξηση της κεφαλαιακής τους επάρκειας και της ρευστότητας που διαθέτουν, δημιουργεί τις, προϋποθέσεις για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων υψηλής προστιθέμενης αξίας που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης και δυναμική ανάπτυξη για την τοπική και εθνική οικονομία.
Όπως επισημάνθηκε η στήριξη του τομέα της αγροδιατροφής, αποτελεί στρατηγική επιλογή για την Τράπεζα Πειραιώς με σκοπό την κάλυψη των εξατομικευμένων αναγκών των αγροτών, των φορέων και των επιχειρήσεων του χώρου, προκειμένου να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία σε όλα τα μέρη.
Ενδεικτικά, σημειώνεται το πρόγραμμα της Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας που υλοποιεί η Τράπεζα Πειραιώς και το οποίο συνιστά μια σύγχρονη πρωτοβουλία στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της Τράπεζας για τη στήριξη και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα. Το πρόγραμμα στοχεύει στην επωφελή συνεργασία παραγωγών και επιχειρήσεων εμπορίας, μεταποίησης και διάθεσης της αγροτικής παραγωγής.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!