Καταστροφή της ΕΕ θα ήταν η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, λέει το Πεκίνο
China
Το να διωχθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη, ισοδυναμεί με το να παραδοθεί η Ευρώπη στην μάχη της κατά της κρίσης χρέους, κάτι που δεν αποτελεί επιλογή κανενός, αναφέρει σε σχολιογραφικό του άρθρο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Xinhua News Agency.
Μια τέτοια κίνηση «αναπόφευκτα θα ήγειρε σοβαρά ερωτήματα για την ικανότητα της ΕΕ να διαχειριστεί μια θυελλώδη κρίση, επισκιάζοντας το μακροπρόθεσμο μέλλον της Ένωσης», αναφέρει το σχόλιο.
Τώρα, αυτό που διακυβεύεται σε αυτή την κρίση δεν είναι απλώς η τύχη των περιφερειακών χωρών της Ευρώπης, αλλά αυτή της ευρωζώνης καθώς και του νομίσματος, αναφέρει το Xinhua.
«Εάν τυχόν αποχωρήσει η Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, ένα ρίγος θα διαπεράσει τους επενδυτές παγκοσμίως», αναφέρεται στο σχόλιο.
Η Κίνα έχει επανειλημμένως εκφράσει την υποστήριξή της για τις χρεωμένες χώρες της ευρωζώνης, αλλά δεν έχει αποκαλύψει τη χρηματοοικονομική στήριξη που είναι πρόθυμη να τις παράσχει.
Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας
Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!