Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

FrieslandCampina Hellas-NOYNOY Υλοποίηση καινοτόμων δράσεων βιωσιμότητας

Ένα σύνολο καινοτόμων δράσεων με στόχο, μεταξύ άλλων, τη σημαντική μείωση της ενέργειας που χρησιμοποιεί και την αποτελεσματική διαχείριση αποβλήτων υλοποιεί η FrieslandCampina Hellas-NOYNOY

Συγκεκριμένα, το 2021 η λειτουργία του πρότυπου εργοστασίου της FrieslandCampina Hellas-NOYNOY στην Πάτρα, πέτυχε μείωση κατά 23% της ειδικής κατανάλωσης ενέργειας (2021 έναντι 2015), μείωση κατά 32% της ειδικής κατανάλωσης νερού (2021 έναντι 2015), μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 10.000 τόνους μεταφέροντας συνδυαστικά (τρένο, οδικώς, πλοίο) τα γαλακτοκομικά προϊόντα με φιλικότερα προς το περιβάλλον μέσα (2021 έναντι 2020).

Την ίδια στιγμή, η παραγόμενη -σε ειδικές μονάδες βιοαερίου- ηλεκτρική ενέργεια από την εκμετάλλευση των ζωικών αποβλήτων της ζώνης γάλακτος και του ορού γιαουρτιού αντιστοιχεί στο 70% της ετήσιας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας του πρότυπου εργοστασίου ΝΟΥΝΟΥ στην Πάτρα.

Επίσης, με την αλλαγή πάνω από 50 εκατ. συσκευασιών γαλάτων η εταιρεία πέτυχε την περαιτέρω μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος των συσκευασιών κατά 19%.

Σημειώνεται ότι η FrieslandCampina Hellas-NOYNOY ήταν η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που άλλαξε και χρησιμοποίησε τις νέες καινοτόμες συσκευασίες, οι οποίες παράγονται από 86% ανανεώσιμες φυτικές πηγές, ενώ το 100% του χαρτιού προέρχεται από πιστοποιημένα δάση FSC και άλλες ελεγχόμενες πηγές ξυλείας.

Το 60% του πλαστικού που χρησιμοποιείται είναι από ζαχαροκάλαμο, εξοικονομώντας με αυτόν τον τρόπο 334 τόνους πλαστικού από πετρέλαιο τον χρόνο.

Παράλληλα, και για το 2021, μέσω του διεθνούς προγράμματος Farm Development Programme, η εταιρεία συνέχισε να υποστηρίζει τη βιώσιμη παραγωγή και ανάπτυξη των συνεργαζόμενων κτηνοτροφικών μονάδων, μεριμνώντας για τη βέλτιστη ποιότητα συνθηκών των κτηνοτρόφων, την υγεία και την καλή διαβίωση των ζώων, διασφαλίζοντας έτσι τις καλύτερες πρώτες ύλες γάλακτος για την παραγωγή των άριστης ποιότητας γαλακτοκομικών προϊόντων της.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η FrieslandCampina Hellas-NOYNOY με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και με ιδιαίτερη ευαισθησία για το περιβάλλον, δεσμεύεται να αναζητά συνεχώς τις βέλτιστες πρακτικές εταιρικής λειτουργίας και να υλοποιεί στοχευμένες ενέργειες και προγράμματα με μετρήσιμα αποτελέσματα για κάθε άξονα της στρατηγικής βιωσιμότητάς της «Θρέφοντας έναν καλύτερο πλανήτη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!