Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ACCA - IBO Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας

Η ACCA (Ένωση Ορκωτών Εγκεκριμένων Λογιστών) Ελλάδας και ο Διεθνής Οργανισμός Baccalaureate (IBO) υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) για τη δημιουργία ολοκληρωμένου προγράμματος σπουδών, για τους μαθητές του IBO με στόχο την επαγγελματική σταδιοδρομία τους στον κλάδο της λογιστικής.

Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση, η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία ενός Διεθνούς Προγράμματος Καριέρας Baccalaureate (IBCP) στην ACCA.

Αυτό σημαίνει ότι οι φοιτητές του IBO που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν μία επαγγελματική σταδιοδρομία πιο γρήγορα στον τομέα της λογιστικής και των χρηματοοικονομικών μπορούν να ξεκινήσουν μέσω του IBCP με το ACCA's Diploma in Accounting and Business (DIAB) Regulated Qualifications Framework (RQF) Επίπεδο 4.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας εκτιμάται ποτό θα δημιουργήσει ευκαιρίες για τους φοιτητές που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν το επάγγελμα του λογιστή, ενώ παράλληλα ευθυγραμμίζεται με τη δέσμευση του ACCA για την Ποιοτική Εκπαίδευση του ΟΗΕ SDG 4, μία από τις εννέα δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ένωση να επιτύχει μέχρι το 2030.

Υπενθυμίζεται ότι το DIAB της ACCA καλύπτει ένα μεγάλο εύρος επιχειρηματικών και χρηματοοικονομικών μαθημάτων, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας και της ψηφιοποίησης, παράλληλα με τα βασικά μαθήματα χρηματοοικονομικής και διοικητικής λογιστικής.

Το Diploma θέτει επίσης τη δομή για πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές, τεχνολογικές, περιβαλλοντικές, νομικές και ηθικές περιστάσεις καθώς και άλλες βασικές ικανότητες, αντανακλώντας τους επτά επαγγελματικούς συντελεστές της ACCA που είναι απαραίτητοι για τους επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα.

Όπως τεχνικές και ηθικές ικανότητες, εμπειρία, ευφυΐα, δημιουργικότητα, ψηφιακή, συναισθηματική νοημοσύνη και όραμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!