Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Ε.Φ.Ε.Ε.Α. Η εργατική Πρωτομαγιά είναι η δική μας μέρα

Ε.Φ.Ε.Ε.Α.

27 Απριλίου 2022

Ανακοίνωση – Κάλεσμα

Η εργατική Πρωτομαγιά είναι η δική μας μέρα

1 Μάη 2022 Συνεχίζουμε δυναμικά, αγωνιστικά για τις ανάγκες μας, με όλο το λαό ! 
10.30 π.μ. στο Σύνταγμα

Οι αυτοαπασχολούμενοι λογιστές, τα μικρά λογιστκά γραφεία, η εργατική τάξη καθημερινά βυθίζεται όλο και περισσότερο στην ανασφάλεια και την οικονομική ανέχεια.

Οι αυξήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας γίνονται με γεωμετρική πρόοδο. Ο πόλεμος πλασάρεται σαν η μοναδική αιτία των αυξήσεων, τόσο στην ενέργεια όσο και στο σύνολο των καταναλωτικών αγαθών.

Πριν μερικά χρόνια για όλα έφταιγε η κρίση, αργότερα η πανδημία και τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία. Σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούσε να φταίει η πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας και άλλων στρατηγικών τομέων της οικονομίας.

Και όταν προσπθούμε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα μας απαντάνε οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων ότι λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν. 

Η κυβέρνηση κάνει κάθε προσπάθεια (δίνοντας ζεστό χρήμα) για την διατήρηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αλλά για τους λογιστές δεν αναρνωρίζεται το δικαίωμα στην ανάπαυση, αλλά ούτε καν στην ασθένεια. Είναι η ώρα να βάλουμε στο κάδρο των διεκδικήσεών μας και τις δικές μας ανάγκες.

Η καθημερινή πρσπάθεια που καταβάλουμε για να τα φέρουμε βόλτα αντί να μας οδηγήσει σε βελτίωση της κατάστασής μας, αντίθετα μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω. Είναι ανάγη να φωτίσουμε τις αιτίες και τους υπεύθυνους των οικονομικών και θεσμικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε και να ξεκαθαρίσουμε ότι τα μικρά λογιστικά γραφεία και οι αυτοαπασχολούμενοι λογιστές βιώνουμε εκ διαμέτρου αντίθετα τις αλλαγές στο επάγγελμα σε σχέση με τις μεγάλες λογιστικές και ελεγκτικές εταιρείες, που ανασυντάσσονται για να οικιοποιηθούν το λογιστικό έργο.

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ;

Είναι άραγε ο πόλεμος στην Ουκρανία αποτέλεσμα απλά  και μόνο συνέπεια της επέμβασης της Ρωσίας στην Ουκρανία για να προστατεύσει τους ρωσόφωνους πληθυσμούς; Γίνεται καθημερινά πιό ξεκάθαρο ότι είναι αποτέλεσμα των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών των μεγάλων δυνάμεων της περιοχής, και όχι μόνο (Ρωσία, ΕΕ, ΝΑΤΟ) για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών ενέργειας και δρόμων μεταφοράς των εμπορευμάτων. Είναι σαφές ότι είναι τόσο μεγάλα τα συμφέροντα που δεν αρκεί πλέον ο οικονομικός πόλεμος αλλά πρέπει να ληφθούν πιό δραστικά μέσα με σκοπό την επικράτηση. Πρόκειται λοιπόν για ένα πόλεμο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να πάρει ευρύτερες διαστάσεις και να αναμειχθούν με διάφορους τρόπους και χώρες που έχουν αναλάβει κάποιο ρόλο στα γεγονότα.

Χρειάζεται η οργή και η αγανάκτηση να μην «διοχετεύεται» μέσω του πληκτρολογίου σε κάποια μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε ένα γενικό άναθεμα αλλά για γίνει συντονισμένη φωνή πάλης μέσα από τα σωματεία που θα σημαδέψει και άφοβα το φταίχτη θα χτυπήσει (όπως λέει και ο ποιητής). 

Φέτος την πρωτομαγιά θα ενώσουμε τις φωνές μας με τις χιλιάδες εργαζομένων των αγωνιστικών σωματείων, τους σπουδαστές, τους συλλόγους γυναικών γιατί γνωρίζουμε ότι ο αγώνας που δίνουμε, δεν είναι μόνο δικός μας αγώνας, δεν παλεύουμε μόνο για μας. Τα αιτήματά μας αφορούν όλο τον λαό.

Απαιτούμε- διεκδικούμε:

  • Θεσμοθέτηση της  ασθένειας του λογιστή, συμπεριλαμβανόμενης της εγκυμοσύνης,  με παράταση προθεσμιών για τους πελάτες που τον έχουν εξουσιοδοτήσει για όλες τις υποχρεώσεις
  • καθιέρωση του μήνα Αύγουστου ως μήνα αδείας των λογιστών ,μετάθεση  των  καταληκτικών  ημερομηνιών  
  • κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, ασφάλιση δημόσια, καθολική, με κρατική επιχορήγηση
  • Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο
  • Πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ρεύματος. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, καιτων χρεώσεων για ΑΠΕ. Απαγόρευση των διακοπών
  • Κατάργηση των ΦΠΑ και ΕΦΚ στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια
  • Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων, 30% των υπόλοιπωνχρεών στην εφορία και τις τράπεζες
  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 






















 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!