Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου Στρατηγική «πράσινης» ανάπτυξης

Μια από τις προτεραιότητες που έχουν δοθεί στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, είναι αυτή της μετάβασης στην «πράσινη» βιώσιμη ανάπτυξη, με στόχο τη διαμόρφωση «πράσινης» πολιτικής και πολιτικής αειφορίας, την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις περιβαλλοντικές δράσεις και την ανακύκλωση, αλλά και τη διεκδίκηση από τη πλευρά της δημοτικής Αρχής, προγραμμάτων που αφορούν στην «πράσινη» μετάβαση, στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στη βιώσιμη κινητικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος συνάπτει συνεργασίες με διάφορους φορείς, όπως με το επιστημονικό «Πράσινο Ίδρυμα Θεόφραστος», το οποίο έχει ως σκοπό τη μελέτη, την ανάλυση και τη διάδοση των οικολογικών πτυχών.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας και σκοπός του είναι η διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας, προκειμένου να συμβάλλουν με κοινές ενέργειες για:

  • Τη μελέτη και διαμόρφωση συνεκτικών πράσινων πολιτικών και πολιτικών αειφορίας, μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εμπειριών.
  • Την κατανόηση, εμβάθυνση και εφαρμογή των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ.
  • Την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, αφενός στην κουλτούρα της ανακύκλωσης και αφετέρου στην ιδέα και τη λογική της κυκλικής οικονομίας, ως ένα νέο οικονομικό μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης.
  • Την ευαισθητοποίηση των δημοτών σ' ένα σύνολο κοινωνικοοικονομικών δραστηριοτήτων στον τομέα της παραγωγής, της συναλλαγής και της κατανάλωσης, οι οποίες έχουν σαν στόχο την κάλυψη και ικανοποίηση των αναγκών εκείνων που τις ασκούν, αλλά και της πλειοψηφίας του κοινωνικού συνόλου.
  • Τη διεκδίκηση και αξιοποίηση προς όφελος του δήμου, συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων στα αντικείμενα της Πράσινης Μετάβασης, τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, τη Βιώσιμη Κινητικότητα, την προσβασιμότητα των ΑμΕΑ, για την υλοποίηση μελετών, έργων και δράσεων.

«Ο δήμος μας, σταθερά προσηλωμένος σε μια σειρά δράσεων που αφορούν πράσινες πολιτικές και πολιτικές αειφορίας, βιώσιμη ανάπτυξη, ανακύκλωση, κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, την Πράσινη Μετάβαση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και προσβασιμότητα των ΑμΕΑ και πολλά άλλα, εδραιώνει συνεργασίες που θα βοηθήσουν στην υλοποίηση αυτών των στόχων, προσθέτοντας στην τοπική κοινωνία μας ποιοτικά και περιβαλλοντικά οφέλη», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!