Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Τροπολογία Διατάξεις για το ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου "Μετατροπή του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (Ο.Α.Ε.Π.) στην Ανώνυμη Εταιρεία ‘Ελληνική Εταιρεία Εξαγωγικών Πιστώσεων’ και κύρωση του Καταστατικού της" ρυθμίζονται θέματα για το ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Αναλυτικότερα, μεταξύ των διατάξεων της τροπολογίας και ειδικώς με το άρθρο 5 αυτής καθιερώνεται η δυνατότητα εκπόνησης προγραμμάτων για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) μέσω συστήματος επιταγών ( «voucher») όπως και μέσω άλλης ενίσχυσης στο πλαίσιο της Δράσης 16706 «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.

Με τις διατάξεις του άρθρου αυτού ειδικότερα σκοπείται η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας μέσω του εξορθολογισμού των διαδικασιών, της επέκτασης της παρουσίας τους στην αγορά και της δημιουργίας πιο ανθεκτικών επιχειρήσεων.

Με την εv λόγω ρύθμιση αναμένεται να μειωθεί το ψηφιακό χάσμα μεταξύ των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αντίστοιχων του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Παρατίθεται ακολούθως η τροπολογία στο σύνολό της:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!