Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΜΙΔΑ Αναβάθμιση Κτιρίων - UIPI RENOVATION TOUR στην Αθήνα

ΠΟΜΙΔΑ

21 Φεβρουαρίου 2022

Δελτίο Τύπου

Αναβάθμιση Κτιρίων - UIPI RENOVATION TOUR στην Αθήνα

Το UIPI Renovation Tour συνεχίζεται το 2022 στην Αθήνα! Η UIPI και η ΠΟΜΙΔΑ ανακοινώνουν με ιδιαίτερη χαρά ότι για το 2022 η πρώτη εκδήλωση της ευρωπαϊκής καμπάνιας για την ενημέρωση των ιδιοκτητών κτιρίων «UIPI Renovation Tour – Owners on Board», θα  πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022, στο ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 5, με φυσική παρουσία και διαδικτυακή αναμετάδοση! Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα!

Στόχος του "UIPI Renovation Tour", ενός προγράμματος για την ενημέρωση των ιδιοκτητών ακινήτων που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι να φέρει τους στόχους και τις πολιτικές της ΕΕ για το κλίμα – πιο συγκεκριμένα το Κύμα ανανέωσης των κτιρίων και τις πρακτικές επιπτώσεις του – πιο κοντά στους Ευρωπαίους ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων, να προωθήσει και να κατευθύνει τις πολιτικές και δημόσιες συζητήσεις σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, να δώσει την ευκαιρία στα ενδιαφερόμενα μέρη να παρέχουν ανατροφοδότηση και να προτείνουν υφιστάμενες λύσεις για να βοηθήσουν όλους εκείνους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις απαραίτητες προσπάθειες ανακαίνισης του ευρωπαϊκού κτιριακού αποθέματος και να συμβάλουν σε ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον.

Η περιοδεία γίνεται με τη συμμετοχή εκπροσώπων των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και των τοπικών κυβερνήσεων, καθώς και βασικών ενδιαφερομένων στις αγορές κτιρίων και ενεργειακής απόδοσης. Προσφέρονται συγκεκριμένα παραδείγματα ανακαίνισης, ώστε να απλοποιηθεί η διαδικασία ανακαίνισης των κτιρίων των ενδιαφερομένων ιδιοκτητών. Η όλη εκδήλωση θα μεταδοθεί σε Livestreaming που θα παρακολουθήσουν τα μέλη της ελληνικής και όλων των εθνικών ομοσπονδιών ιδιοκτητών ακινήτων.

Δεδομένων των θετικών και επιτυχημένων εμπειριών κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους 2021 -όταν η περιοδεία ανακαίνισης της UIPI σημείωσε την παρουσία της στις πόλεις Βουδαπέστη (Ουγγαρία), Λιέγη (Βέλγιο) και Βιτόρια (Ισπανία)- κατέστη σαφές ότι χρειάζονται περισσότερες εκδηλώσεις όπως αυτή και η UIPI θα κάνει ό,τι μπορεί για να συνεχίσει να τις διοργανώνει, σε όλη την Ευρώπη, τα επόμενα χρόνια. Πράγματι, τέτοιες εκδηλώσεις δίνουν την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να προβάλουν τις ανησυχίες τους και να διαλευκανθούν οι αμφιβολίες τους, όταν αυτό είναι δυνατόν. Αυτό ενισχύει έντονα την πεποίθησή μας ότι τέτοιες εκδηλώσεις είναι εξαιρετικά χρήσιμες για την ευαισθητοποίηση και την προσέγγιση της πολιτικής με τους πολίτες- δύο πράγματα χωρίς τα οποία το Κύμα Ανανέωσης των κτιρίων δύσκολα θα επιτευχθεί.

Ελπίζουμε να μπορέσετε να συμμετάσχετε και θα σας κρατάμε ενήμερους για τυχόν αλλαγές.

Προσωρινό πρόγραμμα:

09:00h Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο της UIPI και της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτο Παραδιά

09:20h Πολιτική συζήτηση «Καθορισμός του τοπίου (Setting the scene)»: Παρουσιάσεις από πολιτικούς παράγοντες από διαφορετικά επίπεδα (ΕΚ, ΕΚ, εθνικό, πόλη) που εξηγούν την Πράσινη Συμφωνία και τις επιπτώσεις της για τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών περιουσιών, καθώς και την εθνική στρατηγική για την επίτευξη του πράσινου Οι στόχοι του Deal και οι υπάρχουσες πολιτικές που επηρεάζουν τους Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων.

Αναμενόμενοι ομιλητές:

Παρέμβαση εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να εξηγήσει την Πράσινη Συμφωνία.

Παρέμβαση της ευρωβουλευτή κ. Μαρίας Σπυράκη για να εξηγήσει πώς τοποθετείται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της).

Παρέμβαση πολιτικού εκπροσώπου του ΥΠΕΝ για να εξηγήσει την εθνική στρατηγική.

Παρέμβαση από πολιτικό σε περιφερειακό ή/και δημοτικό επίπεδο) για τις τοπικές πολιτικές

Παρέμβαση από το Τεχνικό Επιμελητήριο (ΤΕΕ).

Συνεδρία Q&A

10:30 Διάλειμμα για καφέ

11:00h Ανοιχτός πολιτικός διάλογος με στρογγυλή τράπεζα εκπροσώπων σχετικών ενδιαφερομένων από τους ενδιαφερόμενους τομείς (ιδιοκτήτες – διαχειριστές ακινήτων,  τεχνικοί, κατασκευαστές, βιομηχανία-εμπόριο δομικών υλικών) για να αντιδράσουν στις παρουσιάσεις της πρώτης συνεδρίας και να μοιραστούν τις ανησυχίες/θέσεις των τομέων τους.

Ομιλητές:

Εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων, Κατασκευαστών.

Συνεδρία Q&A και ανοιχτή συζήτηση για τους συμμετέχοντες

13:00 μεσημεριανό διάλειμμα - Γεύμα συνέδρων

14:30 Απογευματινές πρακτικές συνεδρίες «Hands on»: προτείνονται πρακτικά παραδείγματα στους συμμετέχοντες για να τους εξηγήσουν τα υπάρχοντα προγράμματα υποστήριξης και λύσεις όσον αφορά τη χρηματοδότηση, τη βοήθεια και τις τεχνικές καινοτομίες.

14:30 Συνεδρία 1: Χρηματοδότηση της ανακαίνισής σας

15:40h Συνεδρία 2: Βοήθεια για την ανακαίνισή σας

16:50 Διάλειμμα για καφέ

17:20h Συνεδρία 3: Τεχνικές λύσεις για την ανακαίνισή σας

18:00 Λήξη συνεδρίας

Επιβεβαιωμένοι ομιλητές (Confirmed Speakers):

  • Στράτος Παραδιάς, Πρόεδρος της UIPI, Πρόεδρος της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), 
  • Emmanuelle Causse, Γενική Γραμματεύς της Union Internationale de la Propriete Immobiliere (UIPI), Βρυξέλλες  
  • Μαρία Σπυράκη, Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τη Νέα Δημοκρατία- Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) 
  • Δημήτρης Αθανασίου, Υπεύθυνoς πολιτικής, Μονάδα “Ενεργειακή απόδοση”, DG Energy, Ευρωπαϊκή Επιτροπή 
  • Βλάσης Οικονόμου, Διευθύνων Σύμβουλος και ανώτερος ερευνητής του IEECP, συντονιστής του χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ έργου ENPOR, 
  • Έλενα Λαϊνά, Αρχιτέκτονας μηχανικός, εμπειρογνώμονας εκτιμητής ακινήτων – REV
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!