Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΑΚΙΟΕ Ενημέρωση από την Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποδοχής και Διαχείρισης Αιτημάτων της ΑΑΔΕ

Α.ΚΙ.Ο.Ε.

Ενημέρωση από την Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποδοχής και Διαχείρισης Αιτημάτων της ΑΑΔΕ

Κύριε Διοικητά 

Η Πολιτεία στα πλαίσια λήψης μέτρων αφενός  κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας και αφετέρου στην προσπάθεια της να προάγει την επικοινωνία των φορολογουμένων με την ΑΑΔΕ, καθιέρωσε την δυνατότητα υποβολής αιτημάτων και εγγράφων ηλεκτρονικά. Απώτερο στόχο αυτής της επιλογής αποτελεί η διευκόλυνση της διεκπεραίωσης  των υποθέσεων των φορολογουμένων και η βελτίωση της ποιότητας εξυπηρετήσεως τους.

Ωστόσο η ψηφιακή υποδοχή και η διαχείριση των αιτημάτων που αποστέλλονται προς τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ πολλές φορές καθίσταται εντόνως προβληματική. Τα μηνύματα δεν τυγχάνουν απαντήσεων , στα τηλέφωνα δεν βρίσκονται οι αρμόδιοι για να δώσουν εξηγήσεις και όταν βρεθούν έχει παρέλθει πολύς χρόνος με αποτέλεσμα να επιβάλλονται πρόστιμα εκπροθέσμων δηλώσεων , χωρίς  την ευθύνη των φορολογουμένων.

Κραυγαλέο παράδειγμα αυτής της κατάστασης  αποτελεί η ακόλουθη περίπτωση :

Στις 02/08/2021 συνάδελφος μας υπέβαλε αίτημα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.  η υπηρεσία σας  απάντησε ότι το έλαβε και το ανέθεσε  προς διεκπεραίωση στις  31/08/2021 (!!!!) , ενώ έως και σήμερα 10/20/2022  ήτοι έξη μήνες και δέκα ημέρες, το εν λόγω αίτημα δεν έχει διεκπεραιωθεί και η αρμόδια Δ.Ο.Υ. δεν είναι σε θέση να  ενημερώσει  πότε θα εξυπηρετηθεί ο συνάδελφος. ( χαρακτηριστικά η προϊστάμενη του τμήματος  μετά από διαμαρτυρία του συνάδελφου, ανέφερε ότι θα δει το θέμα και θα  ενημερώσει από Δευτέρα ..)

Επειδή παρόμοιες καταστάσεις  :

  • δημιουργούν μεγάλα προβλήματα γιατί διαταράσσουν τις σχέσεις μας ως επαγγελματίες με τους πελάτες μας. Επιπλέον θεωρούμε πως αυτές οι καθυστερήσεις είναι προσβλητικές προς εμάς  ιδίως αν ληφθεί υπόψη ο ρόλος που  οι συνάδελφοι οικονομολόγοι και λογιστές διαδραμάτισαν (και διαδραματίζουν )  στην περίοδο αυτή .
  • αυτό δεν είναι επίπεδο εξυπηρέτησης που αρμόζει σε μια υπηρεσία του κράτους.
  • δεν μπορούμε να πάμε μπροστά με παρόμοιες συμπεριφορές  .

Ζητούμε την άμεση παρέμβαση σας προκειμένου να επιτευχθεί ένα ικανοποιητικό επίπεδο στην εξυπηρέτηση των πολιτών, από τις επιμέρους υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Με Εκτίμηση
Αλεβιζάκης Παναγιώτης 
Οικονομολόγος 
Εκ/πος  Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!