Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Αυξήθηκε η ζήτηση ηλεκτρισμού

Ανέβηκε λίγο το Μάιο η ζήτηση ηλεκτρισμού από επιχειρήσεις και νοικοκυριά σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, παρέμεινε ωστόσο σε αρνητικό πρόσημο σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ η ζήτηση ηλεκτρισμού κατέγραψε συνολική πτώση 5,59% σε σχέση με ένα χρόνο πριν και έφτασε στο διασυνδεδεμένο σύστημα τις 3,852 εκατ. μεγαβατώρες από 4,080 εκατ. μεγαβατώρες το Μάιο του 2010. Σε σχέση με τον Απρίλιο καταγράφεται μικρή βελτίωση καθώς η ζήτηση είχε διαμορφωθεί σε 3,743 εκατ. μεγαβατώρες.

Στην οικιακή και επαγγελματική κατανάλωση η μείωση είναι μεγαλύτερη του 7% σε ετήσια βάση ενώ η ζήτηση από τους «μεγάλους» βιομηχανικούς πελάτες υποχώρησε 2,5%,

Στο πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου η συνολική πτώση έχει περιοριστεί σε 0,5%, αλλά ξεπερνά το 2,1% για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Στο μέτωπο της παραγωγής, ο λιγνίτης κάλυψε το 54,58% της ζήτησης τον Μάιο και ακολουθεί το φυσικό αέριο με 31,38% και τα υδροηλεκτρικά με 6,82%. Το 5,52% της κατανάλωσης καλύφθηκε από ΑΠΕ και το 1,96% από εισαγωγές.

Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!