Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΔΣΑ Παρέμβαση για το ζήτημα της αιφνιδιαστικής έκδοσης Πράξεων Βεβαίωσης Οφειλής

ΔΣΑ

26 Νοεμβρίου 2021

Δελτίο Τύπου

Παρέμβαση του ΔΣΑ για το ζήτημα της αιφνιδιαστικής έκδοσης Πράξεων Βεβαίωσης Οφειλής και αποστολή στο ΚΕΑΟ οφειλών ασφαλιστικών εισφορών 2021

Αναφορικά με την έκδοση ΠΒΟ απο τον e-ΕΦΚΑ για οφειλές ασφαλιστικών εισφορών έτους 2021 και την αποστολή τους στο ΚΕΑΟ ο Πρόεδρος του ΔΣΑ , Δημήτρης Βερβεσός και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικού, Ανδρέας Κουτσόλαμπρος, επικοινώνησαν ήδη με τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ και ζήτησαν να ανακληθούν οι εκδοθείσες ΠΒΟ και να αποσταλούν ηλεκτρονικά ενημερωτικά σημειώματα οφειλής σε όσους έχουν οφειλές, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος απώλειας ρύθμισης για όσους έχουν ήδη υπαχθεί στο καθεστώς των 120 δόσεων, αλλά και να τηρηθεί η αρχή της προηγούμενης ακρόασης του ασφαλισμένου.

Επίσης ζητήθηκε να εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος για τη δυνατότητα υπαγωγής στις 72 δόσεις για τις  οφειλές μέχρι 31/7/21, τόσο για όσους έχουν  ενταχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων, όσο και για αυτούς που δεν έχουν ενταχθεί (δηλ. σε κάθε περίπτωση η υπαγωγή να γίνει χωρίς κίνδυνο απώλειας ενεργών ρυθμίσεων). 

Αναμένουμε εντός της ημέρας την απάντηση της Διοίκησης e-ΕΦΚΑ επί των ανωτέρω, για την οποία θα υπάρξει ανακοίνωση  στην ιστοσελίδα του ΔΣΑ και της Ολομέλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!