Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΛ Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου, όλοι στον δρόμο - Παλεύουμε για αυξήσεις στους μισθούς, ΣΣΕ, δικαιώματα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών

2 Νοεμβρίου 2021

Δελτίο Τύπου

Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου, όλοι στον δρόμο!

Ο νόμος Χατζηδάκη να μείνει στα χαρτιά

Παλεύουμε για αυξήσεις στους μισθούς, ΣΣΕ, δικαιώματα

Βρισκόμαστε στην περίοδο της λεγόμενης 4ης βιομηχανικής επανάστασης… Η επιστήμη και η τεχνολογία μας δίνουν εργαλεία που θα μπορούσαν να μειώνουν τον χρόνο εργασίας και ταυτόχρονα να καλύπτονται όλο και περισσότερες ανάγκες μας ώστε να ζούμε καλύτερα.

Αντ’ αυτού βλέπουμε την εκτόξευση στα ύψη της εκμετάλλευσης των εργαζομένων μέσω της συνεχούς αύξησης των ωρών εργασίας, της εντατικοποίησης, της ακρίβειας, της συνεχούς υποβάθμισης της υγείας, της παιδείας, την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης και άλλα. 

Τα παραπάνω δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο…είναι αποτέλεσμα του οικονομικού μοντέλου που βάζει ως κριτήριο της παραγωγής τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας.

Αυτόν τον στόχο υπηρετεί και ο νόμος έκτρωμα Χατζηδάκη (ν.4808/2021), που πατάει στους νόμους όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και χτυπάει το 8ωρο, την αμοιβή των υπερωριών, την Κυριακάτικη αργία, κάνει τον χρόνο εργασίας εντελώς ευέλικτο για τα «θέλω» των επιχειρηματικών ομίλων. Ταυτόχρονα χτυπάει τα σωματεία, την δυνατότητα των εργαζόμενων να οργανώνονται και να παλεύουν για τα δικαιώματά τους. Ξέρουν ότι οι εργαζόμενοι έχουμε την δύναμη να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους αν δράσουμε συλλογικά και οργανωμένα!

Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε την επιβολή της εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας στα συνδικάτα με το φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργαζομένων, τον αυταρχικό περιορισμό της λειτουργίας τους, τις διώξεις σε αγωνιστές εργαζόμενους, τις ηλεκτρονικές διαδικασίες“φακελώματος”.

Τους απαντάμε: Μόνο οι εργαζόμενοι έχουμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε για το πώς θα οργανωνόμαστε και θα παλεύουμε.

Ό,τι έχουμε κατακτήσει το έχουμε πετύχει με τους αγώνες μας, την αποφασιστικότητά μας, την συσπείρωση μας, όχι ατομικά. Το έχουμε πετύχει σε σύγκρουση με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, κόντρα σε ψηφισμένους νόμους, κόντρα στα σχέδια του κεφαλαίου. 

Παίρνουμε δύναμη από την μαζικότατη και πετυχημένη σύσκεψη Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Σωματείων στο γήπεδο Σπόρτινγκ και κλιμακώνουμε την μάχη με την συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο στις 4 Νοέμβρη προετοιμάζοντας πανελλαδική πανεργατική απεργιακή απάντηση.

Παλεύουμε για:

  • Άμεση κατάργηση του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων.
  • Να μείνει ανενεργό το ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε.
  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Όχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα και στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Καμία ηλεκτρονική λίστα με ονόματα και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα στο κράτος και τους εργοδότες. Υπερασπίζουμε την ελευθερία επιλογής και τη μυστικότητα της ψήφου των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες του σωματείου, το δικαίωμα ενεργής συμμετοχής στις μαζικές διαδικασίες,στη συζήτηση και στη λήψη αποφάσεων.Ναι στο δικαίωμα της απεργίας.
  • Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ βάσει του σχεδίου που έχει καταρτίσει η ΠΟΛ.
  • Πλήρη προστασία του ωραρίου. Καμία απλήρωτη υπερωρία. Διάλειμμα και εκπαιδεύσεις/σεμινάρια εντός του εργάσιμου χρόνου.Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους. 7ώρο -35ώρο – 5νθήμερο.
  • Προσλήψεις νέων συναδέλφων για τη διαχείριση του τεράστιου όγκου δουλειάς.
  • Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη αργία.
  • Αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων με βάση τα χρόνια εργασίας αποσυνδεδεμένες από εκβιαστικές αξιολογήσεις.
  • Όχι στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε με ασφάλεια να γυρίσουμε στους χώρους δουλειάς.
  • Απαιτούμε τώρα φθηνό ρεύμα – Καμία ανατίμηση στα βασικά αγαθά.

Συνάδελφοι,

Αυτή την περίοδο τα σωματεία της ΠΟΛ βρίσκονται σε διαδικασία εκλογών. Οι εργαζόμενοι του κλάδου, με την συμμετοχή μας, στέλνουμε μήνυμα καταδίκης στον νόμο Χατζηδάκη! 

Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν άνοδο εγγεγραμμένων και ψηφισάντων! Συμμετέχουμε μαζικά σε όλη τη χώρα! Ψηφίζουμε-ενισχύουμε τα σωματεία! Δημιουργούμε νέα σωματεία σε όσες πόλεις δεν υπάρχουν! Δίνουμε δύναμη στην δύναμη μας1

Εμπρός για υπογραφή ΣΣΕ, για αυξήσεις στους μισθούς, για μείωση του εργάσιμου χρόνου!

Συμμετέχουμε στις εκλογές των σωματείων!

Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια κόντρα στον νόμο Χατζηδάκη Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου, σε όλη τη χώρα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!