Συζητήσεις με τους επικεφαλής της τρόικας για τα εργασιακά
Εργασιακά
Αναλυτικές συζητήσεις για την επίτευξη του στόχου της εξοικονόμησης 1,5 δισ. ευρώ, μέχρι το 2015, από την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, είχαν οι επικεφαλής της τρόικας.
Σε συνάντηση που είχαν προχθές με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κυρία Λούκα Κατσέλη, ρώτησαν κατά πόσον είναι ρεαλιστικός ο στόχος και αν θα μπορέσει να επιτευχθεί μέσα στο σχεδιαζόμενο χρονοδιάγραμμα.
Εξέφρασαν ικανοποίηση για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στον τομέα της εργασίας και ειδικότερα για τη μείωση του κόστους εργασίας που έχει σημειωθεί.
Σε ό,τι αφορά τα επιδόματα και τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε επανεξέταση των δικαιούχων, αλλά και στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας των Ταμείων.
Θα επανεξεταστούν και τα κριτήρια για τη θεμελίωση δικαιώματος λήψης του επιδόματος ανεργίας και θα λαμβάνεται υπόψη η συνολική οικονομική κατάσταση του ανέργου και όχι μόνο το εισόδημα.
Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας
Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!