Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΑΚΙΟΕ Συνάντηση με εκπροσώπους κομμάτων από το δημοκρατικό τόξο

Α.ΚΙ.Ο.Ε.

25 Οκτωβρίου 2021

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) με εκπροσώπους κομμάτων από το δημοκρατικό τόξο.

Την Πέμπτη 21/10/2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της αντιπροσωπείας της Α.ΚΙ.Ο.Ε. με τους εκπροσώπους των κομμάτων “ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία“ και ‘’ΜέΡΑ25’’.

Η συναντήσεις αυτές, που έλαβαν χώρα στα γραφεία των κομμάτων στο κτήριο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, είχαν ως αφορμή την ενημερωτική επιστολή της Α.ΚΙ.Ο.Ε που εστάλη , από την  3/10/2021, στους αρχηγούς των κομμάτων του Δημοκρατικού τόξου και  εντάσσονται στο πλαίσιο ενημερώσεως της πολιτικής ηγεσίας για τα θέματα που προκύπτουν λόγω της ενάρξεως παραγωγικής λειτουργίας της «ηλεκτρονικής πλατφόρμας myData ».

Στην πρώτη συνάντηση που έγινε με τους εκπροσώπους του ΜέΡΑ 25 εκ μέρους του κόμματος παρευρέθηαν ο κ. Αλέξης Σμυρλής διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας και συντονιστής πολιτικού σχεδιασμού, ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού του ΜέΡΑ25 κ. Αντώνης Στεριώτης  και ο συνάδελφος Οικονομολόγος και βουλευτής Ηρακλείου κ. Γεώργιος Λογιάδης.

Στην δεύτερη συνάντηση, τον ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία εκπροσώπησαν οι βουλευτές και πρώην υπουργοί  κ. Αικατερίνη Παπανάτσιου και κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Oι εκπρόσωποι της Α.ΚΙ.Ο.Ε. παρουσίασαν στα στελέχη  των κομμάτων τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα σχετικά με την εφαρμογή της πλατφόρμας myData .

Στην παρουσίαση επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Το έλλειμμα διαφάνειας, ενημέρωσης, ειλικρίνειας και συναίνεσης από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας και της ΑΑΔΕ.

Η απόκρυψη της μελέτης κόστους και οφέλους αυτού του εγχειρήματος για το δημόσιο.

Η απόκρυψη του κόστους που θα επιβαρύνει τις επιχειρήσεις   από την εφαρμογή του συστήματος αυτού και του τρόπου που αυτό θα καλυφθεί.

Η διαμόρφωση ολιγοπωλιακών καταστάσεων στην αγορά που δραστηριοποιούνται οι εταιρείες πληροφορικής και οι διαφαινόμενοι κίνδυνοι τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για το δημόσιο.

Η ανυπαρξία ενός  συνεκτικού  και κατανοητού νομοθετικού πλαισίου , το οποίο θα υποστηρίξει την εφαρμογή του συστήματος  my data στην πράξη.

Η απουσία ουσιαστικών προσπαθειών , εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών , για την ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου , σχετικά με την εφαρμογή αυτή.

Η αναγκαιότητα για πιλοτική εφαρμογή στο έτος 2022 της εφαρμογής myData , ώστε να αξιολογηθεί στην πράξη το κατά πόσο μπορεί να ξεκινήσει η παραγωγική λειτουργία της, από την 01-01-2023.

Ύστερα από αναλυτική συζήτηση και με τις δυο αντιπροσωπείες αποφασίστηκε να ληφθούν εκ μέρους των κομμάτων, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού έργου, οι αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει επιτέλους διαφάνεια, ενημέρωση, ειλικρίνεια και κλίμα συναίνεσης προκειμένου να προχωρήσουνε οι αλλαγές – όσες είναι δυνατόν- σταδιακά και σε βάθος χρόνου με στόχο

  • τον σεβασμό και την προάσπιση του επαγγέλματος των συναδέλφων οικονομολόγων-λογιστών.
  • την αποφυγή ταλαιπωρίας του επιχειρηματικού κόσμου και ιδίως των μικρών επιχειρήσεων .
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!