Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Συνεδριάζει η Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων

Με αντικείμενο την αποτίμηση των παρεμβάσεων που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012- 2015, συνεδριάζει στο υπουργείο Οικονομικών, η διυπουργική επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων.

Στη συνεδρίαση, που θεωρείται «άτυπη», μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Oικονομίας- Περιφερειακής Aνάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Eργασίας και Kοινωνικής Aσφάλισης, Λούκα Κατσέλη, και Eπικρατείας αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Χάρης Παμπούκης.

Το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλάνο προβλέπει αποκρατικοποιήσεις συνολικού ύψους 50 δισ. ευρώ έως το 2015. Εξ αυτών 10-15 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα προέλθουν από εκχώρηση ή συμβάσεις παραχώρησης υποδομών και μεριδίων εισηγμένων και μη ΔΕΚΟ και τα υπόλοιπα 35 - 40 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.

Συνεπώς η αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας θα αποτελέσει βασικό κριτήριο της επιτυχίας του συνολικού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων από το οποίο το υπουργείο Οικονομικών αναμένει μείωση του χρέους κατά 20% και εξοικονόμηση τόκων ύψους 3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών μόνο από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας αναμένονται από το 2011 μέχρι και το 2013 έσοδα που κυμαίνονται από 12 δισ. έως 17 δισ., από τα οποία 2 δισ. έως 4 δισ. ευρώ αναμένονται να εισπραχθούν φέτος. Το 2012 αναμένεται να εισπραχθούν από 5.500 εκατ. έως 7.500 εκατ. ευρώ και το 2013, 4.500 εκατ. έως 5.500 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!