Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

Υ.Α. 1872/2021 Ορισμός της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης (ΕΦΔ) Πράξεων του ΠΑΑ και εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε αυτή.

​Αριθμ. 1872

ΦΕΚ Β 3467 - 29.07.2021

Ορισμός της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης (ΕΦΔ) Πράξεων του ΠΑΑ και εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε αυτή.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του ν. 4314/2014 «Α) Για τη διαχείριση, τον έλεγχο και την εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, Β) Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2012/17 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 13ης Ιουνίου 2012 (ΕΕ L 156/16.6.2012) στο ελληνικό δίκαιο, τροποποίηση του ν. 3419/2005 (Α΄ 297) και άλλες διατάξεις» (Α΄ 265), και ειδικότερα το άρθρο 65 αυτού.

2. Τον Κανονισμό (ΕΕ) 1303/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης Δεκεμβρίου 2013, περί καθορισμού κοινών διατάξεων για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το Ταμείο Συνοχής, το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας και περί καθορισμού γενικών διατάξεων για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το Ταμείο Συνοχής και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας και για την κατάργηση του Κανονισμού (ΕΚ) υπ’ αρ. 1083/2006, όπως κάθε φορά ισχύει.

3. Τον Κανονισμό (ΕΕ) 1305/2013 για τη στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και την κατάργηση του Καν. (ΕΚ) υπ’ αρ. 1698/2005 του Συμβουλίου όπως κάθε φορά ισχύει.

4. Τον Κανονισμό (ΕΕ) 1306/2013 σχετικά με τη χρηματοδότηση, τη διαχείριση και την παρακολούθηση της κοινής γεωργικής πολιτικής και την κατάργηση των Κανονισμών (ΕΟΚ) υπ’ αρ. 352/78, (ΕΚ) υπ’ αρ. 165/94, (ΕΚ) υπ’ αρ. 2799/98, (ΕΚ) υπ’ αρ. 814/2000, (ΕΚ) υπ’ αρ. 1290/2005 και (ΕΚ) υπ’ αρ. 485/2008 του Συμβουλίου.

5. Την υπό στοιχεία C (2015) 9170/11.12.2015 απόφαση της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, για την έγκριση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020 και ειδικότερα το κεφάλαιο 15, παρ. 1.2.1.

6. Το άρθρο 90 του Κώδικα νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα (π.δ. 63/2005 - Α΄ 98) σε συνδυασμό με την παρ. 22 του άρθρου 119 του ν. 4622/2019 (Α΄ 133).

7. Το π.δ. 97/2017 «Οργανισμός Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων» (Α΄ 138).

8. Το π.δ. 2/2021 «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α΄ 2).

9. Το π.δ. 40/2021 «Μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείων και Γενικών Γραμματειών, σύσταση και μετονομασία Γενικών Γραμματειών» (Α΄ 100).

10. Την υπ’ αρ. 68/8.1.2021 κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ιωάννη Οικονόμου» (Β΄ 36).

11. Την υπ’ αρ. 24944/20.9.2016 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Αναδιάρθρωση των Ειδικών Υπηρεσιών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020» (Β΄ 3066).

12. Την υπ’ αρ. 1065/19.4.2016 απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Θέσπιση διαδικασιών του Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 20142020» (ΣΔΕ ΠΑΑ 2014-2020) (Β΄ 1273).

13. Το γεγονός ότι από την παρούσα δεν προκαλείται Δημόσια Δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζει:

Άρθρο 1

Φορέας στον οποίο εκχωρούνται αρμοδιότητες της ΕΥΔ ΠΑΑ

Η Διεύθυνση Υγείας των Ζώων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναλαμβάνει ως Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης (ΕΦΔ) την άσκηση μέρους των αρμοδιοτήτων της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020 (ΕΥΔ ΠΑΑ), σύμφωνα με το άρθρο 65 του ν. 4314/2014, για την ακόλουθη δράση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (εφεξής ΠΑΑ):

Μέτρο 5

Δράση 5.1.2 «Αποκατάσταση του γεωργικού παραγωγικού δυναμικού που επλήγη από φυσικές καταστροφές και ανάληψη κατάλληλων προληπτικών δράσεων»

«Επενδύσεις πρόληψης και προστασίας του ζωικού κεφαλαίου από μεταδοτικές ασθένειες και φυσικές καταστροφές»

Για την ανωτέρω δράση η ΕΥΔ ΠΑΑ ενημερώνει τον ΕΦΔ για το διαθέσιμο προϋπολογισμό και τη δυνατότητα έκδοσης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους δυνητικούς δικαιούχους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΣΔΕ) του ΠΑΑ.

Άρθρο 2

Αρμοδιότητες που εκχωρούνται

Στο πλαίσιο του ΠΑΑ ο ΕΦΔ του άρθρου 1 της παρούσας αναλαμβάνει τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

1. Επεξεργάζεται, όπου απαιτείται, τα κριτήρια επιλογής των πράξεων της δράσης αρμοδιότητάς του και εισηγείται σχετικά στην ΕΥΔ ΠΑΑ, για την οριστικοποίηση ή/και την τροποποίησή τους.

2. Εισηγείται την έκδοση του απαιτούμενου θεσμικού πλαισίου για την υλοποίηση των δράσεων του άρθρου 1 της παρούσας, με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΥΔ ΠΑΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ.

3. Εκδίδει προσκλήσεις για τη δράση αρμοδιότητάς του, σύμφωνα με τη Διαδικασία Ι.1.1 του Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου.

4. Πραγματοποιεί τους διοικητικούς ελέγχους επί των αιτήσεων στήριξης που υποβάλλονται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), σύμφωνα με τη Διαδικασία Ι.1.3 του Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου και όπως εξειδικεύεται στο θεσμικό πλαίσιο της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου.

5. Εκδίδει την απόφαση ένταξης πράξης / πράξεων, στο πλαίσιο της οποίας αποτυπώνονται οι όροι και οι προϋποθέσεις υλοποίησης, σύμφωνα με τη Διαδικασία Ι.1.4 του Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου. Αποστέλλει στην ΕΥΔ ΠΑΑ την εν λόγω απόφαση ένταξης πράξης/ πράξεων, καθώς και των σχετικών τροποποιήσεών της, προκειμένου να εγγραφούν οι απαιτούμενες πιστώσεις στο ΠΔΕ, εφόσον απαιτείται.

6. Εκδίδει τυχόν τροποποιήσεις ή ανακλήσεις της ως άνω απόφασης ένταξης, σύμφωνα, κατά περίπτωση, με τις Διαδικασίες Ι.1.5, Ι.1.6 του Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου.

7. Εξασφαλίζει ότι οι δικαιούχοι και οι λοιποί Φορείς που εμπλέκονται στην υλοποίηση των πράξεων:

α) ενημερώνονται για τις υποχρεώσεις τους, που συνδέονται με την ενίσχυση που προβλέπεται να χορηγηθεί·

β) είναι ενήμεροι για τις απαιτήσεις, που αφορούν την παροχή στοιχείων και την καταγραφή των επιδόσεων και των αποτελεσμάτων.

8. Παρακολουθεί την πορεία υλοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων πράξεων αρμοδιότητάς του και ειδικότερα:

α) παρακολουθεί συστηματικά την πορεία υλοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων πράξεων καθώς και το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα και ενημερώνει σχετικά την ΕΥΕ ΠΑΑ με αντίστοιχες τακτικές αναφορές. Στις περιπτώσεις εντοπισμού προβλημάτων κατά τη διάρκεια υλοποίησης των πράξεων, μεριμνά για την έγκαιρη επίλυσή τους, σε συνεργασία με την ΕΥΕ ή/και την ΕΥΔ ΠΑΑ·

β) προτείνει στην ΕΥΕ ΠΑΑ μέτρα υποστήριξης των δικαιούχων, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους·

γ) τηρεί πλήρη φάκελο της πράξης, όπου απαιτείται. Τα στοιχεία αυτά δύναται να τηρούνται και ηλεκτρονικά και στο ΟΠΣΑΑ.

9. Λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για την αξιοποίηση των συμπερασμάτων των αξιολογήσεων του ΠΑΑ και της Επιτροπής Παρακολούθησης για θέματα που σχετίζονται με τη δράση αρμοδιότητάς του, μετά από σχετικές οδηγίες της ΕΥΔ ΠΑΑ.

10. Στις περιπτώσεις που υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για ύπαρξη παρατυπιών, ενημερώνει την ΕΥΕ ΠΑΑ και όπου απαιτείται εισηγείται την αναστολή της χρηματοδότησης.

11. Μεριμνά για την αποτύπωση των προβλεπόμενων διαδικασιών στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ).

12. Μεριμνά για την καταχώρηση και έχει την ευθύνη για την ακρίβεια, την ποιότητα και πληρότητα των στοιχείων στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΟΠΣΑΑ).

13. Μεριμνά για την επίτευξη του ετήσιου στόχου απορρόφησης στο πλαίσιο του κανόνα ν+3.

Άρθρο 3

Υποχρεώσεις του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης

1. Τηρεί τα προβλεπόμενα στο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου του ΠΑΑ και το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την εφαρμογή της δράσης αρμοδιότητάς του.

2. Παρέχει στην ΕΥΔ ΠΑΑ τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, στοιχεία ή/και αναφορές ή/και εισηγήσεις ή/ και προτάσεις και συνεργάζεται με αυτήν στο πλαίσιο:

i. των αναθεωρήσεων ή τροποποιήσεων του ΠΑΑ·

ii. της παρακολούθησης και των αξιολογήσεων του ΠΑΑ, συμπεριλαμβανομένης της σύνταξης των ετήσιων και τελικών εκθέσεων προόδου του ΠΑΑ· iii. της προετοιμασίας για την ετήσια εξέταση του ΠΑΑ·

iv. του προγραμματισμού / κατανομής χρηματοοικονομικών στοιχείων της δράσης αρμοδιότητάς του·

v. του σχεδιασμού, προσαρμογών και αναθεώρησης του Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου·

vi. της κατάρτισης ετήσιου προγράμματος ενεργειών, με ποσοτικούς, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών δεικτών του κοινού πλαισίου παρακολούθησης και αξιολόγησης της κοινής γεωργικής πολιτικής, και ποιοτικούς στόχους και της κατάρτισης των περιοδικών εκθέσεων που αφορούν τα επιτευχθέντα αποτελέσματα σε σχέση με τους ετήσιους στόχους, όπως αυτοί τίθενται από την ΕΥΔ ΠΑΑ· vii. των προβλέψεων σχετικά με την πορεία υλοποίησης της δράσης αρμοδιότητάς του και της σύνταξης και εκτέλεσης του Ετήσιου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, όπως ζητείται κάθε φορά με την εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού· viii. της παρακολούθησης της εξέλιξης των δεσμεύσεων και του οικονομικού αντικειμένου των πράξεων που διαχειρίζεται·

ix. των απαντήσεων σε πορίσματα ελέγχου που διενεργήθηκε στον ίδιο ή σε πράξεις που διαχειρίζεται από τα αρμόδια εθνικά και ενωσιακά ελεγκτικά όργανα·

x. της δημοσιότητας του ΠΑΑ για θέματα που σχετίζονται με τη δράση αρμοδιότητάς του.

3. Αποδέχεται όλους τους προβλεπόμενους από το Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου, ελέγχους και επιθεωρήσεις, που διενεργούνται από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα της Ελλάδας ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παρέχει σε αυτά όλα τα αναγκαία στοιχεία για την απρόσκοπτη διενέργεια αυτών. Αποδέχεται διοικητικούς και επιτόπιους ελέγχους από την ΕΥΔ ΠΑΑ και την ΕΥΕ ΠΑΑ και παρέχει σε αυτές όλα τα αναγκαία στοιχεία προκειμένου να επιβεβαιωθεί ο κατά τα δέοντα τρόπος άσκησης των καθηκόντων που του έχει ανατεθεί.

4. Διασφαλίζει ότι όλα τα δικαιολογητικά έγγραφα σχετικά με τις δαπάνες και τους διοικητικούς ελέγχους των πράξεων που διαχειρίζεται, τηρούνται στη διάθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Καν. (ΕΚ) υπ’ αρ. 1306/2013.

Άρθρο 4

Υποχρεώσεις της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 -2020 (ΕΥΔ ΠΑΑ)

Η ΕΥΔ ΠΑΑ, σε συνεργασία, όπου απαιτείται, με την ΕΥΕ ΠΑΑ:

1. Παρέχει, σε συνεργασία με την ΕΥΕ ΠΑΑ, οδηγίες και κατευθύνσεις στον ΕΦΔ σχετικές με θέματα προγραμματισμού, αξιολόγησης, παρακολούθησης και διαχείρισης της δράσης της παρούσας καθώς και τυχόν τυποποιημένα έγγραφα, όπου αυτό απαιτείται.

2. Ενημερώνει έγκαιρα τον ΕΦΔ για:

α) θέματα κοινοτικής νομοθεσίας που σχετίζονται με την εφαρμογή της δράσης της παρούσας,

β) τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων του ΠΑΑ που σχετίζονται με τη δράση της παρούσας,

γ) το εφαρμοζόμενο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου και κάθε τροποποίηση αυτού,

δ) τα κριτήρια επιλεξιμότητας και επιλογής των πράξεων της δράσης της παρούσας,

ε) το διαθέσιμο προϋπολογισμό για την έκδοση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους δυνητικούς δικαιούχους, όπου απαιτείται.

3. Συντονίζει και εποπτεύει, σε συνεργασία με την ΕΥΕ ΠΑΑ, τον ΕΦΔ ως προς την άσκηση των αρμοδιοτήτων του. Επίσης, η ΕΥΔ ΠΑΑ έχει την τελική ευθύνη έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) για τη διαχείριση του συνόλου του ΠΑΑ σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου και την αρχή της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης.

4. Παρέχει, σε συνεργασία με την ΕΥΕ ΠΑΑ, οδηγίες και κατευθύνσεις στον ΕΦΔ σχετικές με θέματα προγραμματισμού, αξιολόγησης, παρακολούθησης και διαχείρισης της δράσης της παρούσας καθώς και τυχόν τυποποιημένα έγγραφα, όπου αυτό απαιτείται.

5. Παρακολουθεί την ορθή και έγκαιρη ενημέρωση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Αγροτικής Ανάπτυξης από τον ΕΦΔ, με τα απαραίτητα δεδομένα υλοποίησης που απαιτούνται για τη χρηματοοικονομική διαχείριση και την παρακολούθηση και αξιολόγηση για κάθε πράξη που διαχειρίζεται.

6. Παρακολουθεί και συγκεντρώνει στοιχεία ως προς την εξέλιξη της υλοποίησης των δεσμεύσεων και του οικονομικού αντικειμένου των πράξεων δράσης της παρούσας.

7. Παρέχει οδηγίες και κατευθύνσεις στον ΕΦΔ όσον αφορά στη διεξαγωγή ελέγχων για τη δράση της παρούσας, καθώς και για την προετοιμασία ελέγχων από ευρωπαϊκά ελεγκτικά όργανα.

8. Έχει την ευθύνη των ελέγχων και της υποβολής στην ΕΕ απαντήσεων στα σχετικά πορίσματα ελέγχου της ΕΕ σε συνεργασία με τον ΕΦΔ.

9. Μεριμνά για την εγγραφή σε ετήσια βάση των απαιτούμενων πιστώσεων της δράσης της παρούσας στο ΠΔΕ και ενημερώνει σχετικά τον ΕΦΔ.

Άρθρο 5

Ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις

1. Περαιτέρω εξειδίκευση των αρμοδιοτήτων, που εκχωρούνται στον ΕΦΔ, δύναται να πραγματοποιείται στο θεσμικό πλαίσιο του διέπει την υλοποίηση της δράσης της παρούσας.

2. Η ΕΥΕ ΠΑΑ παρακολουθεί την πορεία υλοποίησης του ετήσιου προγράμματος ενεργειών του σημείου (vii) της παρ. 2 του άρθρου 3, μέσω των αντίστοιχων περιοδικών εκθέσεων. Στο πλαίσιο αυτό λαμβάνει υπόψη της στοιχεία όπως: • το σύνολο των νομικών δεσμεύσεων που έχει συνάψει σε σχέση με τον προϋπολογισμό της δράσης· • το σύνολο των πληρωμών ως ποσοστό των νομικών δεσμεύσεων· • την ανάγκη κάλυψης του κανόνα ν+3· • την επίτευξη των στόχων που τίθενται στο πλαίσιο επίδοσης του ΠΑΑ.

Σε περίπτωση διαπίστωσης αποκλίσεων ενημερώνει εγκαίρως τον ΕΦΔ, τάσσοντας συγκεκριμένη προθεσμία, εντός της οποίας ο εν λόγω ΕΦΔ θα πρέπει να αναλάβει δράση για τη βελτίωση της πορείας υλοποίησης του ετήσιου προγράμματος.

3. Μετά την παρέλευση της εν λόγω προθεσμίας και εφόσον δεν παρατηρείται πρόοδος ως προς την επίτευξη των ετήσιων στόχων ή σε περίπτωση διαπίστωσης σημαντικών αποκλίσεων στην πορεία υλοποίησης της δράσης της παρούσας, η ΕΥΔ ΠΑΑ δύναται να εισηγηθεί στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την ανάκληση της παρούσας εκχώρησης.

4. Για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της δράσης του άρθρου 1 της παρούσας, δύναται να παρέχεται στήριξη στον ΕΦΔ στο πλαίσιο του προγράμματος Τεχνικής Βοήθειας του ΠΑΑ 2014 - 2020, στη βάση τεκμηριωμένου αιτήματός του προς την ΕΥΔ ΠΑΑ.

Άρθρο 6

Πεδίο ισχύος

Η παρούσα απόφαση ισχύει από τη δημοσίευσή της, αφορά στην προγραμματική περίοδο 2014-2020 και καταργείται, τροποποιείται και συμπληρώνεται με όμοια απόφαση.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 20 Ioυλίου 2021

Ο Υφυπουργός ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!