Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Βορίδης Η ανάπτυξη του lobbying στην Ελλάδα

Στα βασικά σημεία της, υπό επεξεργασία, νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη νόμιμη άσκηση επιρροής σε μέλη θεσμικών οργάνων της Πολιτείας (lobbying), αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, στην εβδομαδιαία συνάντηση του Κύκλου Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία συνιστά ένα πρώτο αλλά κρίσιμο βήμα στην κατεύθυνση ρύθμισης του σχετικού νομικού πλαισίου με στόχο την αναχαίτιση των φαινομένων αδιαφάνειας, διαφθοράς και αθέμιτων πρακτικών.

Τόνισε δε, ότι η αναγκαιότητα θέσπισης ενός ολοκληρωμένου νομικού πλαισίου υπέρ της νόμιμης άσκησης επιρροής έχει επισημανθεί από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ομάδα Κρατών για τη Διαφθορά (GRECO).

Παράλληλα, ενέταξε τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία στη συνολική προσπάθεια που καταβάλει το υπουργείο Εσωτερικών για την εμπέδωση μιας νοοτροπίας διαφάνειας και ακεραιότητας στη Δημόσια Διοίκηση, στην κατεύθυνση της οποίας έχει ήδη θεσμοθετηθεί το Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου στο Δημόσιο και ο θεσμός του Συμβούλου Ακεραιότητας.

Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν από κοινού να επανέλθουν μελλοντικά στο συγκεκριμένο θέμα για να συζητήσουν διεξοδικότερα τα ζητήματα του lobbying στη χώρα μας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!