Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Εισιτήρια Αστικών Συγκοινωνιών

Στο 1,20  και 1,40 ευρώ  αυξάνονται   στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών στο Λεκανοπέδιο Αττικής από την 1η Φεβρουαρίου, με απόφαση που συνυπογράφουν τα συναρμόδια υπουργεία Υποδομών, Οικονομικών, Οικονομίας, Υποδομών και Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης και δημοσιεύθηκε χθες  στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα αυξάνονται από 1 στο 1,40 ευρώ οι τιμές στα ενιαία εισιτήρια χρονικής ισχύος 90 λεπτών από την πρώτη επικύρωση κατά την πρώτη επιβίβαση, με ισχύ σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α. Δηλαδή σε λεωφορεία (Ε.ΘΕ.Λ.), τρόλεϊ, (Η.Λ.Π.Α.Π.), ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (Η.Σ.Α.Π.), ΤΡΑΜ και Μετρό (Α.Μ.Ε.Λ.) μέχρι το Κορωπί.

Η τιμή του αντίστοιχου μειωμένου εισιτηρίου αναπροσαρμόζεται στα 0,70 λεπτά.

Το απλό εισιτήριο, μίας διαδρομής-χρήσης αναπροσαρμόζεται στο 1,20 ευρώ και θα ισχύει μόνο για την επιβίβαση σε λεωφορεία, τρόλεϊ και ΤΡΑΜ.

Το εισιτήριο αυτό δεν ισχύει για μετακινήσεις με τις γραμμές express Αεροδρομίου και Σαρωνίδας των λεωφορείων της Ε.ΘΕ.Λ. Η τιμή του αντίστοιχου μειωμένου εισιτηρίου αναπροσαρμόζεται στα 0,60 λεπτά.

Το ημερήσιο και εβδομαδιαίο εισιτήριο, για τα λεωφορεία τρόλεϊ, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, ΤΡΑΜ, Μετρό μέχρι το Κορωπί αναπροσαρμόζεται σε 4,00 ευρώ και 14,00 ευρώ αντίστοιχα. Το εισιτήριο ΕΘΕΛ για Σαρωνίδα αναπροσαρμόζεται στα 1,60 ευρώ και η τιμή του αντίστοιχο μειωμένου εισιτηρίου διαμορφώνεται στα 0,80 ευρώ.

Τα εισιτήρια ΕΘΕΛ των γραμμών EXPRESS για Αεροδρόμιο αναπροσαρμόζονται σε 5,00 ευρώ και η μειωμένη τιμής του διαμορφώνεται στα 2.50 ευρώ. Τα εισιτήρια των ΜΕΤΡΟ, ΑΜΕΛ και ΗΣΑΠ προς και από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) αναπροσαρμόζονται στα 8 ευρώ, ενώ η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου είναι 4 ευρώ.

Όσον αφορά τα εισιτήρια του Προαστιακού, καθορίζονται με ευθύνη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ακυρώνονται στην περιοχή ευθύνης του ΟΑΣΑ και ισχύουν για όλα τα συγκοινωνιακά μέσα (λεωφορεία, τρόλει, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, Τραμ, Μετρό) για χρονικό διάστημα 90 λεπτών από την μία και μοναδική ακύρωσή τους κατά την πρώτη επιβίβαση.

Η τιμή μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών για λεωφορεία εκτός των γραμμών express Αεροδρομίου και Σαρωνίδας, τρόλεϊ και ΤΡΑΜ αυξάνεται στα 20 ευρώ.

Η τιμή μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα, λεωφορεία, εκτός των γραμμών express Αεροδρομίου, τρόλεϊ, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, ΤΡΑΜ, Μετρό μέχρι το Κορωπί αυξάνεται στα 45 ευρώ. Η τιμή της μειωμένης κάρτας διαμορφώνεται στα 23 ευρώ.

Στα 140 ευρώ αναπροσαρμόζεται η τιμή των μηνιαίων καρτών του Μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου προς και από το Δ.Α.Α.

Στα 200 ευρώ αυξάνεται η τιμή της ετήσιας κάρτας απεριορίστων διαδρομών για Τρόλεϊ, ΤΡΑΜ και λεωφορεία εκτός των γραμμών express Αεροδρομίου και Σαρωνίδας.

Στα 450 ευρώ αυξάνεται η τιμή της ετήσιας κάρτας απεριορίστων διαδρομών στα λεωφορεία εκτός των γραμμών express Αεροδρομίου, τα τρόλεϊ, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο – το ΤΡΑΜ και το Μετρό μέχρι το Κορωπί.

Στα 1.000 ευρώ αναπροσαρμόζεται η ετήσια κάρτα του Μετρό και του ΗΣΑΠ προς και από το αεροδρόμιο.

Από 1 Φεβρουαρίου καταργούνται:

  • Η μηνιαία κάρτας απεριορίστων διαδρομών αποκλειστικά για χρήση στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο
  • Η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών αποκλειστικά για χρήση στο δίκτυο του Μετρό μέχρι το Κορωπί.
  • Η ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών αποκλειστικά για χρήση στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο
  • Η ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών αποκλειστικά για χρήση στο δίκτυο του Μετρό μέχρι το Κορωπί.

Όσον αφορά τα μειωμένα εισιτήρια για συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες (φοιτητές, άτομα άνω των 65 ετών κ.ο.κ.), εξακολουθεί να ισχύει ότι ίσχυε.

Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης - Επικοινωνίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!