Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Δυνατότητα χορήγησης κλειδαρίθμου μέσω βιντεοκλήσης και σε νομικά πρόσωπα

Με την απόφαση Α.1077/2021 που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τροποποιήθηκε η απόφαση Α. 1082/2020 σχετικά με την εγγραφή νέων χρηστών και επανεγγραφή στο TAXISnet.

Με τις τροποποιήσεις που επέρχονται προβλέπεται πλέον ότι ο κλειδάριθμος είναι δυνατόν να χορηγείται μέσω βιντεοκλήσης, πέραν των φυσικών προσώπων, και στην περίπτωση των νομικών προσώπων/οντοτήτων (ο κλειδάριθμος χορηγείται στο νόμιμο εκπρόσωπο αυτών).

Περαιτέρω, προβλέπεται δυνατότητα παραλαβής του κλειδαρίθμου των νομικών προσώπων από οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. υπό την προϋπόθεση ότι η σχέση του νόμιμου εκπροσώπου είναι καταχωρημένη στα στοιχεία του φορολογικού μητρώου του νομικού προσώπου/νομικής οντότητας. Σε αντίθετη περίπτωση ο κλειδάριθμος παραλαμβάνεται αποκλειστικά από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Τέλος, με τις διατάξεις της νέας απόφασης προστίθεται νέο άρθρο (3β) αναφορικά με τη διαδικασία παραλαβής του κλειδαρίθμου από νομικά πρόσωπα/νομικές οντότητες μέσω βιντεοκλήσης.

Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση Α.1077/2021 καθώς και την απόφαση Α. 1082/2020, όπως κωδικοποιήθηκε και ισχύει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!